Qing Xin – Emerald

3470 Ft12630 Ft

A Meishan oolongok általában citrusfélék és alma jegyekkel örvendeztetnek meg minket. De az idei termés igazán különleges: egy vastag vajas karakterrel ajándékozza meg az ízlelőbimbókat. A tea csészében a vaj puhasága és az illatok harmóniája együtt járnak.

Qing Xin - Emerald 3470 Ft12630 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Ez a tea Meishan hegyre repít, ahol az égbolt csodálatosan kék és az illatok varázslatosan édesek. Itt, 1600 méter felett, az április végi napokban, szorgos kezek szedték le a Qing Xin tealeveleket, hogy ez a tea elkészülhessen. A tea a zöld oolongokhoz áll közelebb, nincs besütve, így igazán virágos, tejszínes jegyek kísérik.

Már hét éve szolgál ki minket ez a teakert, és az eltelt idő alatt minden évben csodálatos teákat adott. A szüreti szezon idején, mely általában tizenkét napig tart, a teakészítés éjjel-nappal zajlik: a teaszedés gondos odafigyeléssel történik, az oxidációt szemmel tartják, a besütést is őrzik, és a sodrásnál sem hagyják magukra az apró csodákat. 🙂

Az idei évben különleges kihívásokkal néztek szembe, hiszen a meleg napsugarakat heves esőzések tarkították. Így kevesebb tealevél került a kosarakba a szüretkor, de a MinHan-ék családja ismét csodát művelt!
A kevesebb termés, koncentráltabb teákat hozott.

A Meishan oolongok általában citrusfélék és alma jegyekkel örvendeztetnek meg minket. De az idei termés igazán különleges: egy vastag vajas karakterrel ajándékozza meg az ízlelőbimbókat. A tea csészében a vaj puhasága és az illatok harmóniája együtt járnak.


Minhan-t és feleségét még 2016-ban ismertük meg és utaztunk el hozzájuk. Emlékszem, hogy az első tea, amit kóstoltam Tőlük, éppen egy Jin Xuan oolong volt, tavaszi szedés. Ahogy egyre jobban megismertük ezt a fiatal párt és teáikat, annál inkább tudtuk biztosan, hogy ők lesznek tajvani oolongjaink beszállítói. Nem csak oolongot készítenek Minhanék, hanem vörös teát is. Idén a Qing Xin teanövény variánsból készítettek egy igazán különlegeset, amely nagyon gyümölcsös és édes, virágos is lett egyben. Itt meg tudjátok nézni.

Elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet. A Tea mennyisége 6-7 gramm legyen 150-200 ml-es eszközhöz. A vízhőfok 85-90 fokról indítsátok és folyamatosan emelhetitek. Az első felöntés időtartama 1 perc legyen.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

Tajvani oolong teáinkat itt találjátok.

Facebook oldalunkat pedig itt találjátok, ahol időben értesülhettek az aktuális hírekről.https://facebook.com/teavolution

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Meishan – Chiayi – Tajvan