Jin Xuan 2023 tavasz

2740 Ft9970 Ft

Milky oolongként ismert, 2023-as tavaszi szedésű, élénk virágos karakterrel rendelkező tea, gazdag krémes, tejszínes, őszibarackos jellegű.

Jin Xuan oolong tea
Jin Xuan 2023 tavasz 2740 Ft9970 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Jin Xuan – 金萱烏龍春茶

A Jin Xuan (金萱烏龍春茶) jelentése kínaiul „Arany liliom”, egy viszonylag új tajvani tea fajta, amelyet a Tajvani Teakutató Intézet fejlesztett ki az 1980-as évek elején. A fajta több tajvani fajta közel négy évtizedes keresztezésének végeredménye, hogy olyan teát kapjanak, amely karakterében különbözik a hagyományos Alishan, Lishan és Dong Ding teanövény fajtáktól.

Jin Xuan teánk egy magasan fekvő kertből származik, Nantou megyéből, Meishan hegyről.

A 2023 tavaszi szedésű tea élénk virágos karakterrel rendelkezik, gazdag vajkrém és őszibarack áramlásával együtt.


Minhan-t és feleségét még 2016-ban ismertük meg és utaztunk el hozzájuk. Emlékszem, hogy y az első tea, amit kóstoltam Tőlük, éppen egy Jin Xuan oolong volt, tavaszi szedés. Ahogy egyre jobban megismertük ezt a fiatal párt és teáikat, annál inkább tudtuk biztosan, hogy ők lesznek tajvani oolongjaink beszállítói. Nem csak oolongot készítenek Minhanék, hanem vörös teát is. Idén a Qing Xin teanövény variánsból készítettek egy igazán különlegeset, amely nagyon gyümölcsös és édes, virágos is lett egyben. Itt meg tudjátok nézni.

Elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet. A Tea mennyisége 6-7 gramm legyen 150-200 ml-es eszközhöz. A vízhőfok 85-90 fokról indítsátok és folyamatosan emelhetitek. Az első felöntés időtartama 1 perc legyen.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

Tajvani oolong teáinkat itt találjátok.

Facebook oldalunkat pedig itt találjátok, ahol időben értesülhettek az aktuális hírekről.https://facebook.com/teavolution

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Meishan – Chiayi – Tajvan