Jin Xuan 2024 tavasz

2695 Ft9970 Ft

A fajta jellegnek köszönhetően krémes, tejszínes aromájú, virágos és barackos karakterű, tavaszt idéző tajvani oolong. ‘milky oolong-ként’ ismert, aromamentes változat. 2024-es tavaszi szedés.

Add to Cart

Jin Xuan oolong tea
Jin Xuan 2024 tavasz 2695 Ft9970 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Jin Xuan oolong tea
Jin Xuan 2024 tavasz
2695 Ft9970 Ft
Elérhetőségeink:

Balázs +36-30-552-19-81

Dóri +36-30-953-49-39

Gyere el személyesen üzletünkbe a teljes választékot itt találod meg és jobban tudunk segíteni Neked a megfelelő tea vagy eszköz megtalálásában!

1036 Budapest, Nagyszombat utca 1/C.

Jin Xuan – 金萱烏龍春茶

A Jin Xuan (金萱烏龍春茶) jelentése kínaiul „Arany liliom”, egy viszonylag új tajvani tea fajta, amelyet a Tajvani Teakutató Intézet fejlesztett ki az 1980-as évek elején. A fajta több tajvani növény variáns, közel négy évtizedes keresztezésének végeredménye, hogy olyan teát kapjanak, amely karakterében különbözik a hagyományos Alishan, Lishan és Dong Ding teanövény fajtáktól.

Jin Xuan teánk egy magasan fekvő kertből származik, Nantou megyéből, Meishan hegyről, Tajvan középső területéről.

A 2024 tavaszi szedésű tea élénk virágos karakterrel rendelkezik, gazdag vajkrém és őszibarack áramlásával együtt. Könnyed oolong tea, mindennap frissítő és örömöt hozó.


Minhan-t és feleségét még 2016-ban ismertük meg és utaztunk el hozzájuk. Emlékszem, hogy az első tea, amit kóstoltam Tőlük, éppen egy Jin Xuan oolong volt, tavaszi szedés. Ahogy egyre jobban megismertük ezt a fiatal párt és teáikat, annál inkább tudtuk biztosan, hogy ők lesznek tajvani oolongjaink egyik beszállítói. Nem csak oolongot készítenek Minhanék, hanem vörös teát is. Idén a Qing Xin teanövény variánsból készítettek egy igazán különlegeset, amely nagyon gyümölcsös és édes, virágos is lett egyben, illetve Gaba tea feldolgozásba is belekezdtek.

Elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet. A Tea mennyisége 6-7 gramm legyen 150-200 ml-es eszközhöz. A vízhőfok 85-90 fokról indítsátok és folyamatosan emelhetitek. Az első felöntés időtartama 1 perc legyen.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

Tajvani oolong teáinkat itt találjátok.

Facebook oldalunkat pedig itt találjátok, ahol időben értesülhettek az aktuális hírekről.https://facebook.com/teavolution

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Meishan – Chiayi – Tajvan