Mi Xiang – méz oolong 2024

3460 Ft12420 Ft

2024 tavasz – Virágmézes aromájú, gyümölcsös tajvani oolong. Ebben kifejezetten az akácméz jelenik meg, utóíze hosszú és mosolyra fakasztó. A szüret előtt ezt a teát pici zöld rovarok csípték meg, ami egy olyan láncreakciót indított el a levelekben, amely végül egyedülálló mézszerű ízt hozott létre a levelekben. Ez a bogárcsípte Mi Xiang oolong a narancsvirágos méz illatával, gazdag, sűrű testével, trópusi mangó és a maracuja illatával biztosan a kedvenced lesz.

Mi Xiang oolong tea
Mi Xiang - méz oolong 2024 3460 Ft12420 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Mi Xiang – Méz oolong

A szüret előtt ezt a teát pici zöld rovarok csípték meg, ami egy olyan láncreakciót indított el a levelekben, amely végül egyedülálló mézszerű ízt hozott létre. Ez a bogárcsípte Mi Xiang oolong a narancsvirágos méz illatával, gazdag, sűrű testével, trópusi mangó és a maracuja illatával biztosan kedvenced lesz.

Igazán különleges oolong tea, 2024-es tavaszi szüret. Meishan hegyről érkezett, Tajvan középső területéről.


2019-ben, amikor meglátogattuk szeptemberben Minhan-t Meishan hegyen, Tajvanon, kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz ennek a teának az új szedése. Sokatok ismerheti a korábbi évjáratot, amely virágos-mézes karakterű volt. Ez a tea a melegebb nyárnak köszönhetően karakteresebben mézes lett, inkább akác, mint vegyes virág.
Érdemes hosszabb áztatásokkal elkészíteni, kb. 90 fokos vizet használva. Praktikus valamely magas kialakítású, tajvani kannát választani hozzá, hogy legyen helye a leveleknek kinyílni.

Elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet.
A Tea mennyisége 6-7 gramm legyen 150-200 ml-es eszközhöz. A vízhőfok 85-90 fokról indítsátok és folyamatosan emelhetitek. Az első felöntés időtartama 1 perc legyen.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

Tajvani oolong teáinkat itt találjátok.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Meishan – Chiayi – Tajvan