Mi Xiang – “Méz aroma” oolong

Mi Xiang – “Méz aroma” oolong

Mi Xiang – “Méz aroma” oolong

2 600Ft7 400Ft

Készleten

2 600Ft7 400Ft

Virágmézes aromájú, gyümölcsös és virágos tajvani oolong. Édessége hosszan tartó, akár csak az utóíze. A magashegyi tajvani teákra jellemző vajasság is felfedezhető, amely sok-sok felöntésen keresztül megmarad. Íze hasonló a Dong Fan Mei Ren – Keleti szépség teához.

Törlés
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Mi Xiang

Ízvilágra majdnem teljesen azonos a Dong Fan Mei Ren oolong teával, hiszen ezt a teát is szintén megrágta az a bizonyos bogár, a nyár végi szüretkor, melynek hatására a válogatott leveleknek édes, mangós, narancsvirágos aromája lett. A tea hosszabb oxidáción és hosszabb sütési időtartamon ment keresztül, hogy biztosan édes legyen.  A sütés hőfoka nem volt magas, nehogy elszökjön a “méz aroma”, amiért annyira szeretjük.

Őszi szedésű teáról van tehát szó. A Dong Fan Mei Ren oolongot a Baihao teavariánsból készítik, ezt a teát pedig Chin Shin fajtából és kis golyó formájú, ellentétben a DFMR teával.

A tea íze összetett, elegáns szerkezetű. Dominálnak benne a gyümölcsök, méz és a dió. Néha picit olyan, mintha akácmézzel kevert fenyőmagot eszegetnénk, utána pedig dinnyét ennénk licsivel és ázsiai körtét is. Kikristályosodik a mogyoró és egy leheletnyi piros szőlő is.

További információk

Tömeg N/A
mennyiség

, ,

Termőhely

Kövess minket!

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: