Ruby black – fűszeres tajvani vörös tea

4160 Ft15120 Ft

Magával ragadó vörös tea, amely Tajvan középső területéről – a vörös teáiról híres – „Nap Hold tó” mellől érkezik. A tajvani Teakutató Intézet szakemberei nemesítették és jegyezték be ezt a fajtát 1999-ben (Tres Ruby 18). A házasság egy burmai nagy levelű assamica fajta és egy tajvani őshonos teanövény között jött létre. Az eredmény, egy igen fűszeres, indiai teákra emlékeztető, enyhén kámforos, egzotikus aromájú, rubinvörös színű, hosszan teázható tea lett. Egyedülálló ízprofilja van, máshoz nem hasonlító, egyszerűen: a Ruby. “Fekete” tea kedvelőknek, kötelező darab.

Ruby, tajvani vörös tea
Ruby black - fűszeres tajvani vörös tea 4160 Ft15120 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

A tajvani fekete tea termesztését a japánok kezdték el 1903-ban. 1926-ban vezették be az első Assam fajtát, amelyet a Nantou megyében található Sun Moon Lake dombjai körül telepítettek. Ennek a tónak az éghajlatát, környezetét és terroirját tartották a leghasonlóbbnak az indiai Assam teakertekéhez. Napjainkban a Sun Moon Lake (Nap Hold tó) termeli a tajvani fekete tea nagy részét. Ezek közül az egyik leghíresebb a Ruby Black, melynek ízvilága abszolút keleties.

Enyhén ánizsos, csipetnyi fahéj, menta, pörkölt gesztenye, méz és rózsa.

A tealevelek szedése május elején történik, kora reggel. Ezután a leveleket természetes módon hagyták megpuhulni/fonnyadni, majd meghempergették, formázták őket és fedett bambusztálcákon oxidálódni hagyták őket. Másnap besütötték őket, hogy az oxidációs folyamatot lezárják és szárították a teát.

Az eredmény az egyik legcsodálatosabb vörös tea, amit valaha kóstoltunk.Ruby elkészítése

90-95 fok körüli lágy, alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet érdemes hozzá használni.
5 gr tealevél kell a kb. 170 ml vízhez. Az áztatási idők pedig 1 percesek legyenek. A felöntések előre haladtával emelkedhet a víz hőfok és az áztatási idő is.

Erőteljes fűtő hatással rendelkező tea, mely az anyagcsere folyamatokra is jótékonyan hat.

Vörös tea kínálatunkat itt éred el. A vörös tea típusról pedig itt írtunk egy bejegyzést, hogy segítsünk eligazodni.
Javasoljuk, hogy gyere el hozzánk személyesen ha teheted az üzletünkbe.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Tajvan – Sun-Moon lake