Bai Mu Dan 2022 – Fehér tea

3850 Ft13600 Ft

Mezei virágok illata és őszibarackos, érett nyári almás zamattal. Hosszan teázható és édes, mely hosszabb áztatás után sem lesz fanyar vagy keserű. Ideális a melegebb napok indításaként, de a hűvösebb estéket is bearanyozza mindenképpen. Igazán letisztult és elegáns ital a fehér tea, érdemes megkóstolnia mindenkinek, még annak is, aki az erőteljesebb, mondhatni karakteresebb teákat kedveli.

Bai Mu Dan - Egy rügyet és két levelet tartalmazó, könnyed, virágos fehér tea
Bai Mu Dan 2022 - Fehér tea 3850 Ft13600 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Bai Mu Dan 2022 白牡丹

A tea nevének jelentése: Fehér bazsarózsa – Bai Mu dan (白牡丹)


2022 április 14-én szüretelt frissítő fehér tea, könnyed, illatos fajta.

Mezei virágok illata és őszibarackos, érett nyári almás zamattal. Hosszan teázható és édes, mely hosszabb áztatás után sem lesz fanyar vagy keserű.

Ideális a melegebb napok indításaként, de a hűvösebb estéket is bearanyozza mindenképpen. Igazán letisztult és elegáns ital a fehér tea, érdemes megkóstolnia mindenkinek, még annak is, aki az erőteljesebb, mondhatni karakteresebb teákat kedveli.

A Bai mu dan fehér tea, rügyeket és leveleket is egyaránt tartalmazó teatípus, mely nem esik át sodrási fázison. A leszedett leveleket megszárítják, és nem sodorják. Fokozatosan adja magából ki aromáit, melyek igazán mézes, ciprusos jegyek. Főzetének színe egészen halvány, vanília sárga, szinte fehér 🙂


Bai Mu dan fehér tea elkészítése

Javasoljuk, hogy 5-7 gr tealevelet tegyél kb. 180-200 ml-es üveg kannába vagy fehér porcelán teakészítő eszközbe és egy gyors felébresztést követően 30 – 60 mp-es felöntésekkel kóstold a teát. A víz hőfoka legyen 90 fok körüli, majd fokozatosan emelni szükséges, ahogyan a felöntésekkel előrébb tartasz.

A Bai mu dan teát akár hidegen áztatva (Cold brew) is elkészítheted, melynek receptje: 8 gr tealevelet tegyünk 1 liter vízbe és hagyjuk a hűtőben 1 éjszakán át. Igazán zamatos, frissítő lesz belőle.

Származási hely: Kelet Fujian, Zheng He tartomány, Fo zhi – hegy 佛子山, Kína.


A fehér teáról bővebben itt olvashatsz.

Fehér teáink listáját pedig itt találod meg.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Zhenghe – Fujian – Kína