Bai Mu Dan - Egy rügyet és két levelet tartalmazó, könnyed, virágos fehér tea
Bai Mu Dan 2022
4670 Ft13580 Ft Select options

Bai Mu Dan 2022

4670 Ft13580 Ft

Mezei virágok illata és őszibarackos, érett nyári almás zamattal. Hosszan teázható és édes, mely hosszabb áztatás után sem lesz fanyar vagy keserű. Ideális a melegebb napok indításaként, de a hűvösebb estéket is bearanyozza mindenképpen. Igazán letisztult és elegáns ital a fehér tea, érdemes megkóstolnia mindenkinek, még annak is, aki az erőteljesebb, mondhatni karakteresebb teákat kedveli.

Hogyan válassz a különféle teák közül?

Bai Mu Dan 2022 白牡丹

A tea nevének jelentése: Fehér bazsarózsa – Bai Mu dan (白牡丹)


2022 április 14-én szüretelt frissítő fehér tea, könnyed, illatos fajta.

Mezei virágok illata és őszibarackos, érett nyári almás zamattal. Hosszan teázható és édes, mely hosszabb áztatás után sem lesz fanyar vagy keserű.

Ideális a melegebb napok indításaként, de a hűvösebb estéket is bearanyozza mindenképpen. Igazán letisztult és elegáns ital a fehér tea, érdemes megkóstolnia mindenkinek, még annak is, aki az erőteljesebb, mondhatni karakteresebb teákat kedveli.

A Bai mu dan fehér tea, rügyeket és leveleket is egyaránt tartalmazó teatípus, mely nem esik át sodrási fázison. A leszedett leveleket megszárítják, és nem sodorják. Fokozatosan adja magából ki aromáit, melyek igazán mézes, ciprusos jegyek. Főzetének színe egészen halvány, vanília sárga, szinte fehér 🙂


Bai Mu dan fehér tea elkészítése

Javasoljuk, hogy 5-7 gr tealevelet tegyél kb. 180-200 ml-es üveg kannába vagy fehér porcelán teakészítő eszközbe és egy gyors felébresztést követően 30 – 60 mp-es felöntésekkel kóstold a teát. A víz hőfoka legyen 90 fok körüli, majd fokozatosan emelni szükséges, ahogyan a felöntésekkel előrébb tartasz.

A Bai mu dan teát akár hidegen áztatva (Cold brew) is elkészítheted, melynek receptje: 8 gr tealevelet tegyünk 1 liter vízbe és hagyjuk a hűtőben 1 éjszakán át. Igazán zamatos, frissítő lesz belőle.

Származási hely: Kelet Fujian, Zheng He tartomány, Fo zhi – hegy 佛子山, Kína.


A fehér teáról bővebben itt olvashatsz.

Fehér teáink listáját pedig itt találod meg.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 30 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Zhenghe – Fujian – Kína