‘Honey’ Jin jun mei – rügytea 2023

3900 Ft14450 Ft

Különösen értékes rügytea, 2023 tavaszi szüret. Mrs. Chen egyik legmagasabb kategóriájú rügyteája.

Lágy, kifinomult, mézes illatú tea, sárgabarackra és friss akácmézre emlékeztet bennünket. A tea édes, hosszan teázható és kivételes pillanatokat tartogat számunkra.

Honey Jin Jun Mei
'Honey' Jin jun mei - rügytea 2023 3900 Ft14450 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

‘Honey’ Jin jun mei 2023

Feng shui guang terülten több kisebb teakertje van a Chen családnak. Ez a Fujian tartomány és Jiangxi tartomány találkozásánál található, a legnagyobb magassága több mint 1000 méter, ködbe burkolózva az év legtöbb részében. Az átlagos hőmérséklet nyáron 25C. Télen a teakertben gyakori az enyhe fagy.

Ez a Honey Jin Jun Mei,  Fuyun No.6 teanövény fajtából készül, amelyet bolyhos rügyei miatt is kedvelnek, melyek feldolgozás után aranyszínű szálakká változnak. Ez a legkorábbi tétel Mrs. Chen családjában, minden évben és ez a mézes stílusú Jin jun mei teájuk legjobb alapanyaga is.

Édes, kifinomult, méz aromájú, hosszan teázható kifinomult vörös tea, mely igen jól esik nyári délutánokon, amikor egy picikét hűvösebb van, vagy esős időben. Akár nyugati teakészítési módot, akár kungfu teakészítési stílust választod, mindkettővel jól viselkedik.

Javasoljuk, hogy 4,5 – 5 gr tealevelet, 100-120 ml-es gaiwanban készítsd el, rövid felöntésekkel. A víz hőfoka legyen 85-90 fok körül. Ne ébreszd a vörös teát, hiszen az első felöntésében van a legtöbb vitamin, melyet a levelek belsejéből nyernek a hosszas sodrási folyamat során.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína