Barion Pixel

Közvetlenül a termelőktől és készítőktől származó kínai, japán és tajvani teák és teakellékek – Tea szaküzlet és Webshop

Teavolution Story

Személyesen, hátizsákkal bebarangoltuk Kínát, Japánt és Tajvant, hogy megismerkedjünk farmerekkel, teafajtákkal. Ezért a lehetőségért hátat fordítottunk addigi, csak látszat biztonságot jelentő alkalmazotti életünknek és tartalékainkat felhasználva nekivágtunk. (de tényleg 🙂 )

Tea utazások

Utazásunk 2014-ben kezdődött

Személyesen, hátizsákkal bebarangoltuk Kínát, Japánt és Tajvant, hogy az ázsiai teakultúra bölcsőjében ismerkedjünk meg farmerekkel, teafajtákkal, megtanuljuk a tea termesztésének és készítésének fortélyait. Ezért a lehetőségért hátat fordítottunk addigi, csak látszat biztonságot jelentő alkalmazotti életünknek és tartalékainkat felhasználva nekivágtunk. (de tényleg 🙂 )

Teáinkat közvetlenül a teafarmerektől hozzuk el nektek

Hagyomány és tradíció

A teanövény termesztése és fogyasztása olyan évezredes hagyomány, amely a mai napig folyamatosan változik.

Ahhoz, hogy mindig értékeset tudjunk mutatni Nektek, folyamatosan tanulunk, figyelünk, kóstolunk és utazunk. Ha igazán különlegeset találunk, és a teakészítővel is összehangolódunk, itt a teaszobánkban vagy a webshop-on biztosan megtalálod.

Csendes szemlélőként legyünk jelen a pillanatban

A tea ahogyan mi látjuk

Tapasztaljuk, hogy a tea segítségével egészségesebb és teljesebb életet tudunk élni testben és lélekben. Odafigyelve, a tea elkészítése és fogyasztása közben békére lelhetünk. Figyeljünk test érzeteinkre, melyekre hat a tea. Megtanulhatjuk, hogy csendes szemlélőként legyünk jelen a pillanatban. Máskor, nehezebb időszakban talán jól jöhet erre emlékeznünk.

A teázást övező több ezer éves kultusz méltán bizonyítja, hogy a tea több, mint egy egészséges ital.

Az autentikus teafogyasztás megteremti a bensőséges kapcsolatot és a közös nyelvet az emberek között. Akár erre is használhatjuk! Óvva intünk azonban bárkit is, hogy úgy gondoljon a teázásra mint a Szent Grál -ra amely megoldás minden gondra, bajra, boldogtalanságra. Ezért sokkal többet kell tennünk. A mindennapi küzdelmek során azonban igen jól tud esni egy-egy csésze meleg és illatos tea, amely jó helyről származik.

Segítünk eligazodni

Ismerkedj meg az ázsiai teakultúrával itthon

Mit mesél a ‘gaiwan’, az ‘oolong’ vagy a ‘puer’ kifejezés? Nekünk sok mindent. Engedd meg, hogy elmeséljük Neked is!

Minden teánknak külön története van, amelyekhez hozzákapcsolódnak utazásaink során gyűjtött tapasztalataink. Ezeken keresztül tanultuk meg érteni és igazán élvezni az ázsiai teafajtákban rejlő végtelen lehetőséget.

Nyugodt és nyitott környezetet teremtve szeretnénk megosztani Veled, milyen élmények vezettek minket arra, hogy magunk mögött hagyjuk addigi életünket és figyelmünket száz százalékban a teának szenteljük.

Szeretnénk, hogy velünk teázva élményekkel gazdagabban, testben ellazultan, fejben pedig éberebben indulj tovább! Külön ajándék számunkra, ha ez után a találkozás után nyitottabban állsz majd a teafogyasztás kultúrájához… Hiszen van élet a filteren túl!

Dóri és Balázs

"Teáink közvetlenül a teafarmerektől érkeznek, akiket személyesen ismerünk."

Mrs. Zhou

Kína, Wuyi-hegy
"Cindyvel" 2014-ben ismerkedtünk meg először, azóta már 3-szor jártunk Nála, hogy tanuljunk a Wuyi szikla oolongokról, vörös teákról. Nagyon jó a kapcsolatunk, mindig családias a hangulat.

MinHan

Tajvan, Meishan
Érdekesség, hogy MinHannal és feleségével Shanghaiban találkoztunk egy Tea Expo-n. Ott határoztuk el, hogy másnap átrepülünk hozzájuk Tajvanra, hogy megnézhessük a teakertjeiket és hogy tanuljunk a tajvani teákról.

Masahiro Yoshida

Uji - Japán
Masahironál is 2 alkalommal jártunk már, Matcha teáink és több zöld teánk érkezik Tőle. Megmutatta nekünk az ősi teakerteket, melyek az ő családja gondozásában áll, valamint saját teakertjeiket és mivel szüreti időszakban érkeztünk, a feldolgozás lépéseit.

Videók és Podcast-ok rólunk

Hallgassátok meg a Balázzsal készült Wopcast podcast-ot. 🙂
Spotify

Apple Podcast

Rólunk írták

GLS házhoz szállítás

Gyors és pontos házhoz szállítás a GLS segítségével

Ritka teák és különlegességek

Közvetlenül kínai, japán és tajvani kistermelőktől, akiket személyesen ismerünk.

Kérdésed van?

Keress bennünket személyesen a teaboltban vagy online!

100% Biztonságos BARION fizetés

Online bankkártyával is fizethetsz vásárlásodért, illetve személyesen a teaboltban.