Matcha teapor

Matcha teapor kínálatunk
Szinte az egyetlen olyan tea, melynek porrá őrölt leveleit, vízzel habosra keverve fogyasztjuk el. Más teákból főzetet, forrázatot készítünk, de a levél a kannában marad. A matcha teapor, a matcha tea (抹茶) fogyasztása újabban nagy népszerűségnek örvend. Pedig több mint ezer éves múlttal rendelkezik és a japán teaszertartáshoz valamint a zen buddhizmushoz szorosan kötődik.
Ez utóbbi a ceremónia kategóriájú matcha. Amit mi igazán szeretünk. Ezekből relatíve igen kevés készül Japánban. Az ú.n. “konyhai matchák” ipari feldolgozásúak. Ezeket önmagukban nem ajánljuk fogyasztani, csak valamilyen latte vagy édesség formában. Matcha teapor néven említése kicsit furcsa is, nevezzük helyesen matchának.

Intenzív – picit a pirított tökmagra és a spenótra emlékeztető – íze miatt meghatározó és emlékezetes pillanat, amikor az ember először kóstol ceremónia matchát.
Ha jó minőségű, akkor nem keserű, hanem gazdag íz világú, telt és “krémes”, hosszú utóízzel. Magas teanin és a koffein tartalma. Úgy mondjuk: nyugodt éberséggel ajándékoz meg minket.

Matcha teapor
Show Filters

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Show Filters

Mind a(z) 7 találat megjelenítve