Rou Gui 2016

Népszerű
Rou gui Illatos fahéj oolong

Rou Gui 2016

2 900 Ft4 500 Ft

A rou gui az egyik kedvenc szikla wulongunk. Manapság Kínában is ez az egyik legkeresetebb fajta. Virágos és fűszeres karakterű, vaj karamellás utóíz jellemzi. Hosszan teázható, amely vége felé előbújnak a mazsolás, gyümölcsös ízjegyek is.

Törlés
Kosár

Leírás

Rou Gui

Ásványosabb ízvilágú, szegfűszeg és más édesfűszer találkozása, egy kellemesen és ízlésesen sütött teában. Természetesen ez a teánk is a tradicionális feldolgozási és sütési módon készült el. Semmiféle permetszer nem érte a teát.

Amikor kint jártunk 2016. május 12-én éppen a Rou gui és lao cong Shui Xian szüret közepébe csöppentünk.

A szikla teákat április-május környékén szedik, majd a gondos hervasztás, szárítás, sodrás, pihentetési folyamatokon keresztül menve, a 2. sütésen átesett teákat lehet kóstolni az adott év szeptemberében. Ekkortól érhető el a piacon. Decembertől, következő év májusáig a termelő eldöntheti, hogy mikor süti be harmadik alkalommal, vagy később negyedik alkalommal.

Teánk 3 x sütötték, éppen 2016 május elején. Tüzes, folyamatosan nyugvó és kinyíló tea, fűszeres és nehéz ételek után kiváló kísérő, férfi emberek is elismerően bólogatnak a felhörpintett tea után.

Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 7 gr teát. Lehet egy kicsit több is. ?

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Wuyi-hegy (Ban yan) – Fujian – Kína

Ez is érdekelhet...

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: