Rou Gui 2020

A Rou Gui az egyik kedvenc szikla oolongunk. Manapság Kínában is ez az egyik legkeresetebb fajta, bár most nagyon jön fel a Mei Zhan is. 🙂
Virágos és fűszeres karakterű, vaj karamellás utóíz jellemzi.
Hosszan teázható, amely vége felé előbújnak a mazsolás, gyümölcsös ízjegyek is.
Bővebben róla lentebb olvashattok.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Hogyan válassz a különféle teák közül?

Rou Gui 2020

Ásványosabb ízvilágú, szegfűszeg és más édesfűszer találkozása, egy kellemesen és ízlésesen sütött teában. Természetesen ez a teánk is a tradicionális feldolgozási és sütési módon készült el, parázs felett sütötték, bambusz kosarakban.

Amikor kint jártunk Wuyi-n, mindig szüreti időszakban érkeztünk. Fantasztikus hangulata van a szüreti időszaknak, elég elfoglaltak is ilyenkor a termelők, így nem is zavarjuk őket napközben a kérdéseinkkel, este-éjszaka viszont hosszasan teázunk és tanulunk tőlük, nem csak teáról. 🙂

Ezt a Rou Gui-t és a többi szikla teát is ebben az időszakban szedik (május környékén), majd a gondos hervasztás, szárítás, sodrás, pihentetési folyamatokon keresztül menve, a 2. sütésen átesett teákat lehet kóstolni az adott év szeptemberében.

Ekkortól érhető el a piacon. Decembertől, következő év májusáig a termelő eldöntheti, hogy mikor süti be harmadik alkalommal, vagy később negyedik alkalommal.


Teánkat 3 x sütötték.

Lágyan tüzes, folyamatosan változó és nyíló, mindig újat mutató tea, szikla oolong rajongóknak kifejezetten ajánljuk.


Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 7 gr teát.

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

További információk

Mennyiség: No selection

100 gramm, 30 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína