Rou Gui 2023

4680 Ft17330 Ft

A Rou Gui az egyik kedvenc szikla oolong teánk. Manapság Kínában is ez az egyik legkeresetebb fajta, bár most nagyon jön fel a Mei Zhan is. 🙂
Virágos és fűszeres karakterű, vaj karamellás utóíz jellemzi, testes és markáns.
Hosszan teázható, fokozatosan előbújnak a mazsolás, gyümölcsös íz jegyek is.
Érdemes megkóstolni, felejthetetlen élmény lesz.

oolong tea - szikla teák a Wuyi hegyen
Rou Gui 2023 4680 Ft17330 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Rou Gui 2023

Ásványosabb ízvilágú, szegfűszeg és más édesfűszer találkozása, egy kellemesen és ízlésesen sütött teában. Természetesen ez a teánk is a tradicionális feldolgozási és sütési módon készült el, parázs felett sütötték, bambusz kosarakban.

Amikor kint jártunk Wuyi-n, mindig szüreti időszakban érkeztünk. Fantasztikus hangulata van a szüreti időszaknak, elég elfoglaltak is ilyenkor a termelők, így nem is zavarjuk őket napközben a kérdéseinkkel, este-éjszaka viszont hosszasan teázunk és tanulunk tőlük, nem csak teáról. 🙂

Ezt a Rou Gui-t és a többi szikla teát is ebben az időszakban szedik (május környékén), majd a gondos hervasztás, szárítás, sodrás, pihentetési folyamatokon keresztül menve, a 2. sütésen átesett teákat lehet kóstolni az adott év szeptemberében.

Ekkortól érhető el a piacon. Decembertől, következő év májusáig a termelő eldöntheti, hogy mikor süti be harmadik alkalommal, vagy később negyedik alkalommal.


Teánkat 3 x sütötték.

Lágyan tüzes, folyamatosan változó és nyíló, mindig újat mutató tea, szikla oolong rajongóknak kifejezetten ajánljuk.


Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 7 gr teát.

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

 

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína