Long Jing 龍井 2023

4270 Ft15810 Ft

A Long Jing 龍井 azaz Sárkánykút egy üdítően zamatos, elegánsan pirított ízvilágú, selymesen lágy zöld tea. Gazdag és mély, hosszan teázható zöld tea. Egyike Kína legkeresettebb teáinak. Lin úr organikus teakertjéből származik, Hangzhou és a gyönyörű Nyugati-tó környékéről.  2023-as kora tavaszi szedés.

Long Jing 龍井 2023 4270 Ft15810 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

A Long Jing (龍井) vagy Sárkánykút nevű kínai zöld tea sokatok által kedvelt diós, gesztenyés karakterrel rendelkezik. Ez Kína egyik leghíresebb zöld teája, amelyet Hangzhou környékén termesztenek. A tea finoman pirított ízt és virágos jegyeket tartalmaz, ami lágy és simogató érzetet nyújt.

A Long Jing teát hagyományosan wok-ban hőkezelik, amit „sha qing”-nek neveznek. Ez a feldolgozási módszer eredményezi a tea leheletnyi pirított ízét.

Lin úr Hangzhou környéki teakertjét 2019-ben fedeztük fel, és azóta minden évben tavasszal elküldi a legfrissebb zöld teáját. Ez azt jelenti, hogy 2023-ban is friss Long Jing teát kaphattunk tőle. 🙂

Használjatok egy üveg kiöntőt vagy hosszú üvegpoharat hozzá – ebben elkészítve a legautentikusabb és közben figyelhetitek a táncoló leveleket – rajta hagyva a teán a meleg vizet. Amikor keseredik, friss meleg vízzel fel kell hígítani. Fogyasztáskor a leveleket elfújják, nehogy a szájba kerüljenek, de ha ez történik, bátran megehetőek, organikus termesztésből származnak. (Másik fogyasztási módja: fedeles csészébe (gaiwan-ba) tegyetek 4-5 gr tealevelet. 80-85 fokos vízzel öntsétek fel. Az első felöntés 2 perces legyen, a másodiktól a negyedik felöntésig pedig 30 másodpercesek.

Fantasztikusan mutatnak a levelek, ebben a Tajvanon készült, üveg kannában. Eilong üveg kanna

Mr. Lin megmutatja Balázsnak hogyan kell a Long Jing teát besütni
Balázs igyekezett a látottakat megvalósítani 🙂


További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Hangzhou – Fujian – Kína