Népszerű
qing-xin-gaba-oolong-3
qing-xin-gaba-oolong-2
Minhan-tea-factory-meishan

Qing Xin GABA oolong

Pirosszőlős, az édes és fanyar ízek között táncoló oolong, 3 Gaba teánk legmagasabbra pozícionált tagja a termelő szerint. Mély ízű, erős tea, mely határozott nyugtató hatással bír.

Ez a termék hamarosan újra elérhető.

Leírás

Qing Xin GABA oolong

A 3 gaba teánk legmagasabb fokozatú tagja. Qing Xin teanövény típusból készült Alishan magas hegyén. Kiváló alapanyag, GABA oolongnak elkészítve ritkaság, mert kedvelik a tajvaniak külön élvezni, a kevésbé oxidált Qing Xin teát.
Tartalmas és mély ízű, gyümölcsös, érdekes tea. A fanyar, citrusos és édes jegyek között megfejthetetlen helyen szerepel, virágos és mély ízű is egyben.

Érdemes megkóstolni az Amber Gaba és Organic Gaba teáinkat is és ezt a három Gaba élményt elraktározni, mert lesz mit.

Természetes nyugtató hatásáról ismert Gaba tea feldolgozásának eljárása a japánoktól származik, melyet a vállalkozó és innovatív szellemű tajvaniak azonal átvettek oolong teáik készítésekor.

A teát 90 fokos alacsony ásványi anyag tartalmú vízzel javasolt elkészíteni, mint az enyhén oxidáltabb tajvani oolong teák mindegyikét. A gaiwan helyett agyag vagy porcelán kanna javasolt. Nem szükséges yixingi agyag, sőt, túlságosan forrón tartja a teát. inkább maradjunk a Tajvanon készített, Eilong kannáknál, aki igazán értékes és a teához passzoló eszközöket készít.
5 gr tealevelet 200 ml vízben áztassunk 1 percig, majd ezt ismételjük meg 5-6 alkalommal.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

További információk

Mennyiség

100 gr, 50 gr

Termőhely

Chiayi / Alishan – Taiwan

6 gr tealevél / 100 ml 99C-os víz

Első felöntés: 25-35 mp, az azt követő felöntések +5 mp-el legyenek hosszabbak. 8-9-szer felönthető tea.

1 gr tealevél / 100 ml 99C-os víz

Első felöntés 120 mp, majd az azt követő felöntés +30 mp-el legyen hosszabb. Összesen 3x önthető fel a nyugati teakészítési móddal.

Ez is érdekelhet...