Gaba oolong

Leírás

Gaba oolong

Fahéjas, édes fűszeres íz világú, magas Gaba tartalmú tea. A tealevelek illata szárazon édes, érett szárított paradicsomra emlékeztet, az elkészítést követően, már édes fűszeres.
Fahéj és aszalt füge. A teát közepesen sütötték, így kellemes, karamelles ízvilága is van, édes kekszes karakter mellett. Igazán üdítő, mosolyra fakasztó tea.
Sokatok kedvence, 2020 nyári szüret.

Apróbb levelekből készült teát hosszabb oxigéntől elzárt közegben dolgozták fel, így megőrizték a levelek Gaba tartalmukat.

Délutáni órákban is fogyasztható, kiváló ital.

A tea gazdag Gaba-amino-vajsavban, mely a tudományos írások szerint relaxációt segítő anyag. Egyértelműen nem leltem még írást arról, hogy  ilyen formában fel tudja-e használni a szervezet, igazából valahol mindegy is, a tea nagyon finom és jó helyről való, kedves, jó emberek teája, így az ő energiáik viszont biztosan hasznunkra válnak.


Elkészítéséhez használjatok bátran 95 vagy e fölötti hőfokot. 6 gr tealevelet számoljatok minden 100 ml-hez, ha az ázsiai arány szerint szeretnétek elkészíteni. Ha a nyugati módot választjátok, akkor 6 gr tealevelet használjatok 300-400 ml vízhez és az áztatási idő 1,5 perc legyen.
Ázsiai mód szerint az áztatási idő lehet 1 perc, ha az erősebb ízeket kedvelitek. A felöntések előrehaladtával, emeljétek a hőfokot.


Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

Magashegyi, GABA oolong teánkat itt találjátok. Alishan hegy szép termővidékéről származó tea, hosszú és mély ízű, karakteres.

Másik nagy kedvencünk az Amber gaba oolong

This post is also available in: English

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 50 gr

Termőhely

Tajvan

Ez is érdekelhet...

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: