Népszerű
amber gaba wulong
amber-gaba
amber-gaba-1
amber-gaba-2

Amber Gaba oolong

3 130 Ft9 480 Ft

Újra itt van egyik kedvenc tajvani wulong teánk, az Amber Gaba. Idén (2019) szeptemberében kóstoltuk újra a mintákat Tajpej mellett, kedves ismerősünk kis tea raktárában. Bár akkor még elég meleg volt ott, és nehéz volt elképzelnem a mostani decemberi időjárásban igen jóleső teát, azért sejtettem, hogy nagyon is jól fog esni a havas, esős délutánokon vagy estéken.

Érdekesen és enyhén savanykás jellegű (Gaba teákra jellemzően), pörkölt dió, mogyoró, fahéjas, sült porcukros piskóta. A karácsonyi vásárok, kelt tésztás édességei jutnak róla az eszünkbe.

Törlés
Kosár

Leírás

Amber Gaba oolong

Újra itt van egyik kedvenc tajvani oolong teánk, az Amber Gaba.
Ízében és aromáiban szívünknek oly kedves édességek és magvak illata jut róla eszünkbe.
Pörkölt dió, mogyoró, fahéjas, sült porcukros piskóta, vagy diós guba.
Az ámbra jelzőt az illatában fellelhető ámbrás tónusok miatt kapta, amit a magasabb sütési foknak köszönhetően alakult ki. Odasült baracklekvár, likőrös jellegű, telt illatú.

Alishan – hegyről származó alapanyag feldolgozásakor, oxigéntől elzárt közegben tölt a tea jópár órát, melynek hatására megnövekszik, illetve megőrzi, gamma-amino-vajsav tartalmát a levél, ezért kielégítően hathat idegrendszerünkre, és nyugodalmat hozhat életünkbe.

Közepesen sütött teáról van szó, így karamellás, parázs jegyeket is hordoz. Hosszan teázható, kedveljük nagyon.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni


Elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet, mely jó ízű. 5 gr tealevelet számoljatok kb. 150 ml vízhez, ha az ázsiai mód szerint készítenétek el a teát. 95 vagy a fölötti hőfokot nyugodtan használjatok és hosszabban, 1 perces felöntésekkel önthetitek.

Kóstold meg lágyan sütőtökös karakterű, Gaba teánkat is.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Chiayi / Alishan – Taiwan

6 gr tealevél / 100 ml 99C-os víz

Első felöntés: 25-35 mp, az azt követő felöntések +5 mp-el legyenek hosszabbak. 8-9-szer felönthető tea.

1 gr tealevél / 100 ml 99C-os víz

Első felöntés 120 mp, majd az azt követő felöntés +30 mp-el legyen hosszabb. Összesen 3x önthető fel a nyugati teakészítési móddal.

Ez is érdekelhet...