Old bushes Mi Lan Xiang 2022

6550 Ft22750 Ft

Eszméletlenül egzotikus, illatos, mézes és gyümölcsös tea. Semmihez sem hasonlítható, igazi ritkaság és különlegesség. Nehéz róla beszélni, meg kell kóstolni, hagyj beszéljen a tea. Hihetetlen élményben lesz részetek.

Mi Lan Xiang - Méz orchidea dancong oolong tea
Old bushes Mi Lan Xiang 2022 6550 Ft22750 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Old bushed (lao song) Mi Lan Xiang 2022 米蘭香 – Méz-orchidea dancong oolong tea

A teát közel 100 éves teabokrokról szüretelték, 2022 március 28-án. Li Zhi Ping falu kb. 1200 méter magasan fekszik, ahol ideális körülmények között nevelkedhetnek a teabokrok. Az állandó szűrt napfény és pára, valamint a sziklás talaj kivételes teákat ad.

Tradicionálisan sütött teáról van szó, Lichi faszén felett történik, alacsony hőmérsékleten, de hosszabb ideig. A termelő szerint „medium-közepes” sütési fokozatnak felel ez meg.

A tealevelek feldolgozási szintje az ideálisnak mondható tartományban van, ami azt jelenti, hogy kb. 30%-a a levélnek pirosas-bordós – oxidált, 70% pedig zöldes árnyalatú. A dancong oolongoknak ez az oxidációs szint való. Bármeddig áztatjuk ezt a teát, soha nem lesz keserű ennek köszönhetően, illetve a kiváló alapanyagnak.

Rendkívül gazdag tea, mézes, édes, kellemesen fanyar, komplex, egzotikus virágos illatú, visszatérő „shan yun 山韵” karakterrel, amivel csak a kimagasló dancong oolongok rendelkeznek. Hasonlít a wuyi oolongoknál használt „yan yun” karakterhez, „energiához” szikla rímnek fordítjuk a teában megjelenő termőhelyi ízprofilt nevezik így.

Az öreg növény ereje igencsak kimagasló ebben a teában, így ajánlom, ha a dancong oolongok szerelmese vagy, vagy valamilyen igazán különleges teát keresel, mindenképpen próbáld ki, illetve tartalékolj is belőle a jövőre nézve. Ahogy telnek a hónapok az évek, ez a tea egyre mézesebb lesz.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Li zi Ping 李仔坪 falu – Főnix-hegység – Guangdong tartomány, Kína