Hong Shui oolong

3250 Ft11550 Ft

Datolya szilva és aszalt sárgabarack ízvilágú, gyümölcsös, fűszeresen édes karakterű oolong, ami hosszú utóízzel örvendeztet meg bennünket. Az édesebb teákat kedvelőknek ajánljuk, kezdő és haladó teásoknak egyaránt.

Hong Shui oolong
Hong Shui oolong 3250 Ft11550 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Hong Shui oolong

A magasság 1400 m, állandó felhők között, párában, szépen lassan dolgozhat, nevelkedhet a teanövény. A szüretet követően a leveleket hagyták tovább oxidálódni, hogy kialakuljanak az édes, lekváros jegyek és felerősödjenek a virágosak is.

Egészen vörös teás jellegű, lágyan besütött, „süteményes” karakterű tea, igazán kellemes élményt nyújt a teázás alatt.

A teázással ismerkedőknek meleg szívvel ajánljuk, hiszen könnyen elkészíthető, akár európai módon is, vagy akár hidegen áztatva is.

Ajánljuk, hogy egy púpos teáskanállal tegyetek kb. 300 ml-es kannába és hagyjátok ázni 3-5 percig, ha az európai teakészítési módot választjátok. Ezt a lépést megismételhetitek további 2 alkalommal. A vízhőfok legyen 90 fok körüli és azután emelhetitek majd.

Ázsiai módon, gaiwanban vagy akár kis agyag kannában kb. 5 gr tealevelet használjunk 150 ml vízhez. a vízhőfok lehet ugyanannyi, mint az európai elkészítési módnál. Az áztatási idő egy gyors ébresztést követően 1 perc legyen, majd 30-50 másodpercek között váltakozhat.

Az Oolong tea típusról bővebben itt olvashattok.

További tajvani oolong teáinkat itt találjátok.

Facebook oldalunkat pedig itt éritek el.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Meishan – Chiayi – Tajvan