Xin Ren Xiang 杏仁香 dancong

xin-ren-xiang

Xin Ren Xiang 杏仁香 dancong

Főnix hegyről származó értékes dancong tea 2019-es évjáratú. Illata trópusi virágokra emlékeztet, mély, sokáig a szájban maradó utóízzel rendelkezik. Felfedezhetjük benne az ananász, meggy és licsi karaktereit.

SKU: xingrenxiang2019

Ez a termék hamarosan újra elérhető.

Leírás

Xing Ren Xiang – dancong

A tea trópusi gyümölcsökre emlékeztető, mély utóízzel rendelkező finomság. Felfedezhetünk benne az ananász, meggy és licsi karaktereit. A neve utal mandula esszencia illatára. Az utóíze erőteljes, melyet a termőhelynek köszönhet. Amikor megkóstoltuk, tudtuk, hogy nem mehetünk haza, enélkül a tea nélkül.

Wudong-hegy különleges talajjal rendelkezik. A vulkanikus talaj gazdag ásványi anyagokban különösen 800 és 1400m-es magasságban. Vörös agyagos talaj ideális körülményeket teremt a teanövényeknek, melyek rendkívül sok ásványi anyagot tudnak magukba szívni a változatos kőzeteknek köszönhetően. A védett terület gazdag talajtakaró növényekben is, melyek maradványait szintén hasznosítja a teanövény a fejlődésre.

Szüret időpontja: 2019 április vége
Termőterület: Wudong falu – Főnix-hegység – 1000m magasság
Sütési szint: Közepesen sütött wulong

Az itt termő teák hosszú utóízűek, tartalmas főzetű italok a magas nyomelem és ásványi anyag tartalmuk miatt is.

A kezdeti időkben magról ültették a növényeket, később viszont a fák oltásával a megfelelőbb minőség elérése végett keresztezték, beoltották a teafákat. Fontos szempont volt még az ellenálló képesség és a fajta különlegességek felerősítése. A dancong sohasem ültetvényes tea. Félvad körülmények között élő növényeket nevezzük így, melyek gondozás alatt állnak.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

További információk

Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Wudong-hegy – Guangdong – Kína

has been added to your cart:
Checkout