Mi Lan Xiang 2018 Lao Cong

Mi Lan Xiang 2018 Lao Cong

Mi Lan Xiang 2018 Lao Cong

165Ft

Készleten

165Ft

Egyetlen teafáról való, mely összesen 15 kg teát adott ez év áprilisában. 1200 méter magasról 4 db 100 év körüli teafa adta a 15 kg teát, melyből a tea gazdájától kaptunk 250 gr-ot.

Hogy meg tudjátok kóstolni 1 gr-osával vásárolható. A + jellel választható ki, hogy mennyi gr-ot szeretnél belőle. 100 ml-es gaiwanhoz 5 gr az ajánlott mennyiség. A teáról bővebben lentebb olvashatsz.

Törlés
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Mi Lan Xiang 2018 Lao Cong 蜜兰香老枞

“Méz-orchidea aroma” a tea neve ezt jelenti. Egyik legismertebb dancong, azaz egy növényről, bokorról származó tea. Li Zhai Ping faluból származik a tea, mely 1200 méter magasan fekvő, hangulatos, nyugodt falucska. A teát 2018 április 5-én szedték, mely napon minden körülmény adott volt, hogy igazán jó tea készülhessen. Innentől a teafarmer gondos munkájára és szakértelmére van bízva. Egyszer sütötték be a teát tradícionális módon, faszén parázs felett, melyne hőfoka 90 fok körüli volt, és ez tartott 15 órán keresztül. Ez alatt az idő alatt óránként átforgatták, egész estés munka ez. Közepes sütési foknak nevezhetjük a termelő szerint.

A besütött teát ezután kézzel szortírozták majd licsi parázs felett sütötték be újra.

A teafák 100 év körüliek, összesen 4 db van a termelőnek, melyről összesen 15 kg teát lehet leszedni egyszer, tavasszal.

Nekünk 250 gr érkezett belőle, melyet grammjával tudtok hazavinni vagy a boltban megkóstolni.

A teának édes nektarin íze, licsire emlékeztető illata, vagy az édes akácra, vagy a magnolia virágra. Krémes, hosszan teázható, tartalmas tea, mely egy 3-4 fős társaság egész estés teaélményét biztosítani fogja.


Bővebben a dancong teáinkat itt találod

További információk

Tömeg N/A
mennyiség

Termőhely

Kövess minket!

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: