Mi Lan Xiang 蜜兰香 dancong

Mi Lan Xiang 蜜兰香 dancong

Mi Lan Xiang dancong

Mi Lan Xiang 蜜兰香 dancong

2 000Ft5 900Ft

Készleten

2 000Ft5 900Ft

Mi Lan Xiang legnépszerűbb Főnix hegyi wulong. Gyakran látjuk, hogy felvont szemöldökkel próbálják megfogalmazni kedves először kóstoló emberek, élményüket, érzésüket a teával kapcsolatban. A “Milyen ízű?” kérdésre többszörösen összetett mondatokban lehet csak válaszolni, annyira finom.

Egyedi, mézes illatú és ízű, licsire és egzotikus gyümölcsökre és virágokra emlékeztető íze és illata van. Utóízében kellemesen ásványos.

Törlés

Leírás

Mi Lan Xiang dancong

Mi Lan Xiang elnevezés jelentése szavanként: mézet jelent (Mi) orchidea a (Lan) aromát pedig a (Xiang).

Jellemző a dancongokra, hogy az illatuk és ízprofiljuk alapján kaptak nevet, bár furcsán hangzik a Méz aromájú orchidea elnevezés, karakterei tükrözik ezt. Persze a lichi, mangó és őszibarack érett változatai is fellelhetőek benne. Illata nagyon erős, az orrunkat hosszú percekig kitölti. A félig vad teafákról származó teát hívják dancongnak, melyek a Wudong hegy és térségéből érkeznek. Természetesen a hegy lábánál, ültetvényes formában is megtalálhatóak, de ezek fiatalok és korántsem hozzák azon karaktereket, mint ez a tea.

Világos színű főzete és illata mosolyra fakaszt, hosszasan teázható és felvidító tulajdonságai vannak.

Elkészítés:

A teát 90 fokon készítettem el, a Lajos forrás vizével. Tahitótfalusi lakos lévén, könnyen beszerezhető a forrásvíz. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy nagyon fontos a megfelelő minőségű víz használata a jó tea elkészítéséhez! Ha nincs a közeledben forrás, tökéletes egy alacsony ásványi anyag tartalmú, finom ízű víz is.

A felöntések kb. 30 másodpercesek voltak, a 6. felöntéstől felemeltem 1 percre ezt az időt.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Chaozhou – Guangdong – Kína

Kövess minket!