Mi Lan Xiang dancong

Mi Lan Xiang dancong oolong

3 700 Ft5 500 Ft

Az egyik legkedveltebb dancong oolong tea.

Egyedi karakterű, különleges tea. Licsire, egzotikus gyümölcsökre és virágokra emlékeztető íze és illata van. Utóízében kellemesen ásványos.

Törlés
Kosár

Leírás

Mi Lan Xiang dancong oolong

Mi Lan Xiang elnevezés jelentése szavanként: mézet jelent (Mi) orchidea a (Lan) aromát vagy illatot pedig a (Xiang).

Jellemző a dancongokra, hogy az illatuk és ízviláguk alapján kaptak nevet, bár furcsán hangzik a Méz aromájú orchidea elnevezés, a tea karakterében valóban méz és egzotikus virágokra emlékeztető illatú és ásványos, karakteres aromájú.
A licsi, mangó és őszibarack ízvilág is jellemző ez a teára.
Hangsúlyozom, hogy a tea semmilyen hozzáadott aromát nem tartalmaz, a feldolgozás módja, a termőterület és a fajta tudja ezt, akárcsak a borok esetében.
Illata nagyon erős akárcsak az utóíze, hosszan elkísér bennünket a korty lenyelése után.

Igazán kellemes és meglepően egzotikus ízű dancong oolong tea, alacsonyabb koffein tartalommal, így akár kora délután is fogyaszthatjuk.

Mi lan xiang oolong elkészítése:

A teát 90 fokos vízzel érdemes elkészíteni és az ázsiai teakészítési módot választani, tehát gaiwant, vagy kisebb űrtartalmú agyag vagy porcelán kannát választani neki.

A felöntéseket egymás után kóstolva folyamatosan változó, mosolyra fakasztó teát kapunk. Hosszan teázhatjuk, osszuk meg mással is az élményt.
Egy nagyon gyors “ébresztés” után, mellyel előmelegítjük az eszközöket az első felöntés 10-15 mp-es legyen, így haladjunk míg a tea íze kicsit alábbhagy. Ekkor emelhetjük az áztatási időt 30-40 mp-re, majd a teázás végeztével érdemes egy hosszabb felöntést a teán felejteni, 2-3 perceset.


Az oolong teákról bővebben itt tudtok olvasni. Mi az oolong tea?

Megkóstolhatjátok ennek a teának azt a változatát, mely idős teanövényekről való. Érezhető a különbség, érdemes összehasonlítani őket. Lao Cong mi lan xiang

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

30 gr, 50 gr

Termőhely

Chaozhou – Guangdong – Kína

Ez is érdekelhet...