Qi Dan (Da Hong Pao)

Qi Dan wuyi hegyi oolong

Qi Dan (Da Hong Pao)

Nincs készleten

Egyik személyes kedvencünk, melyet a sikeres kínai utunk során leltünk. A termelő elmondása szerint, 2 x sütött teáról van szó, Da Shui Keng területről, így a virágos, már-már dancongos jelleg kedvelőinek kiváló választás. Lágy ásványosság jellemzi, frenetikus illat a gaiwanban és a csészében egyaránt.

Ritka fajta, különlegesség. A Da Hong Pao anyanövények egyik ősi fajtája.

Ez a termék jelenleg nem elérhető.

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Qi Dan

Legjellegzetesebb tulajdonsága az a komplex utóízt, mely nagyon gyorsan kitölti a szánkat miután megittuk italunkat. Kifinomult yancha, minél több kortyot iszol belőle, annál több egyedi jellege fog megjelenni. 2-szer sütött tea, hosszabb ideig, alacsonyabb hőfokon. Tetszik nekünk a készítő stílusa, teái nincsenek agyonsütve, hanem megtartja a fajta jelleg minden momentumát teáiban.

Legismertebb kép a Wuyi-hegyi teákról a 4+2 db yancha anyanövénye a Da Hong Pao-nak. Ehhez természetesen szintén kapcsolódik egy legenda. A teanövényekről származó teát, halandó ember nem kóstolhatja meg, 2008 óta, idén, 2016-ban szedtek róluk először, éppen a kint jártunk előtt, 1 héttel. A 4 legidősebb növény közül kettő (az első és a harmadik) Bei Dou fajta. A második és a negyedik pedig Qi Dan. Elhatároztuk hát, hogy mindkét fajtából hozunk nektek, hogy megmutathassuk az igazi Da Hong Pao fajtajelleget, amely igazából a mai időkben egy cuvée, tehát több fajta teanövény variánsokról származó levelek keveréke. Ez nem feltétlenül Bei Dou és Qi Dan fajtákból áll, sőt…! Shui Xian, Que She, és még egy halom egyéb fajtát kevernek össze, keresve az eredetihez legközelebb állót.

Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 7 gr teát. Lehet egy kicsit több is. 🙂

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük.

További információk

mennyiség

,

Termőhely

Kövess minket!

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: