Organic Gaba oolong

2450 Ft9850 Ft

Nyugtató hatású, magas GABA tartalmú oolong tea, Tajvanról, közvetlenül a termelőktől.

A fahéj és a kakaóbab érvényesül benne, édes fűszeres karakterű és hosszan teázható finomság.

organic Gaba oolong tea
Organic Gaba oolong 2450 Ft9850 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Organic gaba oolong teánk Tajvan Baguashan régióból származik és igen közkedvelt teának számít.
Az Amber gabától eltérő karakterre rendelkezik. Inkább a fahéj és a kakaóbab érvényesül benne és édes fűszerek. Hosszan teázható, este is bátran fogyasztható finomság.


Organic Gaba oolong elkészítése

Elkészítéséhez a kínai gongfu módszer szerintünk a legideálisabb. Szépen nyílik ki a tea és mutatja meg magát. Kb. 6 gramm levelet használjatok 100 ml vízhez. A víz hőfoka 90-95 fok. Az első felöntés 25 másodperces legyen, majd a felöntések előre haladtával 5 másodpercekkel növelhetitek az áztatási időt. 9-10 felöntés is a teában van, így kalkuláljatok.

Ha a nyugati módszer szerint szeretnétek elkészíteni, akkor 1 gramm tealevelet számoljatok 100 ml vízhez, 2-2,5 perc legyen az első felöntés és a továbbiak pedig 30 másodperccel hosszabbak. Így kb. 3 alkalommal tudjátok felönteni a teát.

Mi a Gaba?

Ahhoz, hogy GABA teának nevezhessünk egy teát, a leveleknek legalább 150 mg GABA-t kell tartalmazniuk 100 grammonként ( egy hagyományos eljárással készült oolong tea kb. 6 mg-ot tartalmaz).

A leszüretelt tealeveleket néhány órára egy lezárt kamrába helyezik, és nitrogénnel pumpálják át, hogy kiszorítsák az oxigént. A levelekben lévő glutaminsav idővel GABA-vá alakul át. A tealeveleket ezután a szokásos módon feldolgozzák és csomagolják.

Az 1980-as évek óta a GABA teákat főként Japánban és Tajvanon állítják elő. A nemzetközi piacon értékesített GABA teák többsége tajvani GABA oolong tea.

A Gaba a gamma-amino-vajsav rövidítése, egy aminosav, amely a központi idegrendszer egyik fő neurotranszmittere.

A neurotranszmitterek segítik az idegjelek közlekedését a sejtek (neuronok) között. Leegyszerűsítve segítik az ingerület átvitelt az agyunkban, továbbá segíti az idegek közötti túlzott reakciókat.

Koffein a GABA teában

A GABA tea közepes mennyiségű koffeint tartalmaz, mivel a Camillia Sinensis teanövényből készül, mely tartalmaz koffeint. Kifejlett leveleket használnak az oolong teatípushoz, melynek a koffein tartalma a legkevesebb. A nitrogén hozzáadása megőrzi a levelekben található katechineket, így a GABA tea körülbelül ugyanannyi koffeint tartalmaz, mint a tea, amelyből készült.

Érdekes angol nyelvű információ és kutatás a Gabáról.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6696076/

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Alishan-hegy – Nantou régió – Tajvan