Lao Cong Mi Lan Xiang 2022

6550 Ft22750 Ft

Mi Lan Xiang - Méz orchidea dancong oolong tea
Lao Cong Mi Lan Xiang 2022 6550 Ft22750 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Lao Cong Mi Lan Xiang 2022 米蘭香 – Méz-orchidea dancong oolong tea

A teát közel 100 éves teabokrokról szüretelték, 2022 március 28-án. Li Zhi Ping falu kb. 1200 méter magasan fekszik, ahol ideális körülmények között nevelkedhetnek a teabokrok. Az állandó szűrt napfény és pára, valamint a sziklás talaj kivételes teákat ad.

Tradicionálisan sütött teáról van szó, Lichi faszén felett történik, alacsony hőmérsékleten, de hosszabb ideig. A termelő szerint „medium-közepes” sütési fokozatnak felel ez meg.

A tealevelek feldolgozási szintje az ideálisnak mondható tartományban van, ami azt jelenti, hogy kb. 30%-a a levélnek pirosas-bordós – oxidált, 70% pedig zöldes árnyalatú. A dancong oolongoknak ez az oxidációs szint való. Bármeddig áztatjuk ezt a teát, soha nem lesz keserű ennek köszönhetően, illetve a kiváló alapanyagnak.

Rendkívül gazdag tea, mézes, édes, kellemesen fanyar, komplex, egzotikus virágos illatú, visszatérő „shan yun 山韵” karakterrel, amivel csak a kimagasló dancong oolongok rendelkeznek. Hasonlít a wuyi oolongoknál használt „yan yun” karakterhez, „energiához” szikla rímnek fordítjuk a teában megjelenő termőhelyi ízprofilt nevezik így.

Az öreg növény ereje igencsak kimagasló ebben a teában, így ajánlom, ha a dancong oolongok szerelmese vagy, vagy valamilyen igazán különleges teát keresel, mindenképpen próbáld ki, illetve tartalékolj is belőle a jövőre nézve. Ahogy telnek a hónapok az évek, ez a tea egyre mézesebb lesz.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Li zi Ping 李仔坪 falu – Főnix-hegység – Guangdong tartomány, Kína