Da Hong Pao 大红袍

4250 Ft15650 Ft

Közepesen sütött, kenyeres, vajas ízvilágú, hosszan teázható szikla oolong.

Da Hong Pao blend, Wuyi szikla oolong.
Da Hong Pao 大红袍 4250 Ft15650 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Da Hong Pao 大红袍

2021-es szüretelésű Da Hong Pao blend, a festői Wuyi sziklaszirtekről.

Intenzív, testes és karakteres tea. Ízében és illatában a pirított és karamellizált gabonafélék jegyei, túlsütött vajas kalács, ásványos karakter, valamint egy csipetnyi édesség és jellegzetes gyümölcsösség jellemzi.
Az egymást követő felöntések alkalmával felerősödik a tea gyümölcsös jellege, amit a Jin Mu Dan és a Shui Xian szikla oolongok karakterének köszönheti. Egyre édesebb ízeket és illatokat produkál. Ez a tea több teanövény fajta leveleiből készítették.

Ennek a Da Hong Pao teának az alap karakterisztikáját egy Zheng Yan területről származó tea adja (Shui Xian水仙). Ő adja erős testét és hosszú teázhatóságát. A Mei Zhan és a Qi Lan pedig segítenek az aroma gazdagságban és az erőteljes illatban, a gyümölcsös és virágos karakterekben.


Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 5-7 gr teát.

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük ahogy haladunk előre a teázásban.


Európai teakészítési arányok mellett (3 dl) forró vízhez használjatok 5 gr teafüvet. Öntsétek fel a leveleket, majd hagyjátok 2 percig ázni. Ezután szűrjétek le. A tea még egyszer biztosan felönthető ilyen módon, az áztatási idő ekkor legyen 3 perc.


Szikla oolong teáinkat itt találjátok

Facebook oldalunkat pedig itt

További információk

Tömeg N/A
Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína

Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g