Da Hong Pao 大红袍

4250 Ft15650 Ft

Közepesen sütött, kenyeres, vajas ízvilágú, hosszan teázható szikla oolong.

Da Hong Pao 大红袍 4250 Ft15650 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Da Hong Pao 大红袍

2021-es szüretelésű Da Hong Pao blend, a festői Wuyi sziklaszirtekről.

Intenzív, testes és karakteres tea. Ízében és illatában a pirított és karamellizált gabonafélék jegyei, ásványos karakter, valamint egy csipetnyi édesség és jellegzetes gyümölcsösség jellemzi.
Az egymást követő felöntések alkalmával felerősödik a tea gyümölcsös jellege, amit a Jin Mu Dan és a Shui Xian szikla oolongok karakterének köszönheti. Egyre édesebb ízeket és illatokat produkál.

Ennek a Da Hong Pao teának az alap karakterisztikáját egy Zheng Yan területről származó tea adja (Shui Xian水仙). Ő adja erős testét és hosszú teázhatóságát. A Mei Zhan és a Qi Lan pedig segítenek az aroma gazdagságban és az erőteljes illatban, a gyümölcsös és virágos karakterekben.


Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 5-7 gr teát.

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük ahogy haladunk előre a teázásban.


Európai teakészítési arányok mellett (3 dl) forró vízhez használjatok 5 gr teafüvet. Öntsétek fel a leveleket, majd hagyjátok 2 percig ázni. Ezután szűrjétek le. A tea még egyszer biztosan felönthető ilyen módon, az áztatási idő ekkor legyen 3 perc.


Szikla oolong teáinkat itt találjátok

Facebook oldalunkat pedig itt

További információk

Tömeg N/A
Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína

Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm