Népszerű
Seishin-no-shiro-matcha
shichimeien-5
shichimeien-1
shichimeien-2
shichimeien-3
shichimeien-4
shichimeien-6
Japan-Map-UJI

Matcha Seishin no shiro

8 500 Ft21 800 Ft

Gazdag és ízes matcha tea a mindennapokra. Ha először kóstolnál ceremónia matchát, ezt ajánljuk neked. Úgy mondhatnánk, hogy ez a “belépő kategória teteje”. Alacsonyabb hőfokkal (70 Cels.) elkészítve kifejezetten az édes ízek csalogathatóak elő belőle.

Törlés
Kosár

Leírás

Matcha Seishin no shiro

Gazdag és ízes matcha tea a mindennapokra. Ha először kóstolnál ceremónia matchát, ezt ajánljuk neked. Úgy mondhatnánk, hogy ez a “belépő kategória teteje”. Alacsonyabb hőfokkal (70 Cels.) elkészítve kifejezetten az édes ízek csalogathatóak elő belőle.

30 gr-os légmentesen zárt fémdobozban, hűtve tárolva a teaboltunkban.


A Horii Shichimeien egy nagy múlttal rendelkező, tradicionális teakészítő cég a Kyoto közeli Uji-ban. 2019-ben találkozhattunk velük személyesen. Azon kevés helyek közé tartozik a környéken, amelyek saját teakerttel rendelkeznek Uji belterületén. A család teakertjét a hét híres kert közé sorolta Ashikaga sógun, még a Muromachi korban (Uji Shichimeien néven). Emellett ők találták fel az ún. ‘tencha ro’-t, a tencha szárító kemencét amelyet vagy hasonlót ma is minden matcha feldolgozó használ.
Ma a család „Okunoyama” kertnek nevezi és egy kis dombon található, a híres Byōdōin templomhoz közel. Meglepetés volt számunkra, hogy éppen a szerény kis szállásunk utcájának végében találtunk rá erre a teakertre, először nem is sejtve, hogy ez az az a kert. 🙂
Az elmúlt 600 évben a család folytatta a teák termesztését és feldolgozását. A tea gyártásának egész folyamatát, a szedéstől a feldolgozásig, szárításig és őrlésig minden lépést saját maguk végeznek. Hihetetlen matcha őrlő helységükben halkan surrognak a gránit malmok a sötétben.
A család teaboltja éppen az Agata shinto szentély előtt található, szinte észrevétlenül bújik meg ebben a kis utcában.


Légmentesen lezárva és a hűtőszekrényben tároljátok.

Elkészítése előtt jó, hogy ha a teapor felmelegszik szobahőmérsékletűre, így fogyasztás előtt egy fél órával vegyétek ki a hűtőből. A legfrissebb ízek a doboz felbontását követő 1 hónapon belül jönnek elő a teából.

Használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú vizet a készítéshez, 100 mg/l alatti ásványi anyag tartalmút. Kereskedelmi forgalomban kapható víz, mely jó a matcha készítéshez: Norda, Volvic, Nestlé Vera vagy pedig a BWT magnéziumos szűrőbetétje.


Shichimeien család az édes és fanyar ízek egyensúlyával rendelkező teája: Ujimukashi

Agata no shiro

Shichimeien no mukashi


Usucha (薄茶), azaz híg tea elkészítése:

Teapor mennyisége: 2 gr (≈ 2 kk) 2 chashaku-nyi (matcha kanál) mennyiség
Víz mennyisége – hőfoka: 60 – 90 ml, 80 – 90°C
Keverd el és habosítsd fel matcha ecset (chasen) segítségével.

Pár fotó a Shichimeien családnál, a Facebook oldalunkon.


Részletes, ismeretterjesztő írásunk a matcha teáról, itt olvasható. Mi a matcha?

A videóban Balázs megmutatja a matcha készítés lépéseit.

This post is also available in: English

További információk

Tömeg 30 g
Termőhely

Uji – Kyoto – Japán

Opció

30 gr Seishin no shiro, 30 gr Seishin no shiro + 1 db matcha szett

Ez is érdekelhet...