Matcha Seishin no shiro

8800 Ft24100 Ft

Gazdag és ízes matcha tea a mindennapokra. Ha először kóstolnál ceremónia matchát, ezt ajánljuk neked. Úgy mondhatnánk, hogy ez a „belépő kategória teteje”. Alacsonyabb hőfokkal (70 Cels.) elkészítve kifejezetten az édes ízek csalogathatóak elő belőle, igazán könnyed, Dóri egyik kedvenc nyári teája.

Sei shin no shiro matcha tea
Matcha Seishin no shiro 8800 Ft24100 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Matcha Seishin no shiro

Gazdag és ízes matcha tea a mindennapokra. Ha először kóstolnál ceremónia matchát, ezt ajánljuk neked. Úgy mondhatnánk, hogy ez a „belépő kategória teteje”. Alacsonyabb hőfokkal (70 Cels.) elkészítve kifejezetten az édes ízek csalogathatóak elő belőle.

30 gr-os légmentesen zárt fémdobozban, hűtve tárolva a teaboltunkban.

A Horii Shichimeien egy nagy múlttal rendelkező, tradicionális teakészítő cég a Kyoto közeli Uji-ban. 2019-ben találkozhattunk velük személyesen. Azon kevés helyek közé tartozik a környéken, amelyek saját teakerttel rendelkeznek Uji belterületén. A család teakertjét a hét híres kert közé sorolta Ashikaga sógun, még a Muromachi korban (Uji Shichimeien néven). Emellett ők találták fel az ún. ‘tencha ro’-t, a tencha szárító kemencét amelyet vagy hasonlót ma is minden matcha feldolgozó használ.
Ma a család „Okunoyama” kertnek nevezi és egy kis dombon található, a híres Byōdōin templomhoz közel. Meglepetés volt számunkra, hogy éppen a szerény kis szállásunk utcájának végében találtunk rá erre a teakertre, először nem is sejtve, hogy ez az az a kert. 🙂
Az elmúlt 600 évben a család folytatta a teák termesztését és feldolgozását. A tea gyártásának egész folyamatát, a szedéstől a feldolgozásig, szárításig és őrlésig minden lépést saját maguk végeznek. Hihetetlen matcha őrlő helységükben halkan surrognak a gránit malmok a sötétben.
A család teaboltja éppen az Agata shinto szentély előtt található, szinte észrevétlenül bújik meg ebben a kis utcában.

A Matcha teáról bővebben itt olvashatsz.

Légmentesen lezárva és a hűtőszekrényben tároljátok.

Elkészítése előtt jó, hogy ha a teapor felmelegszik szobahőmérsékletűre, így fogyasztás előtt egy fél órával vegyétek ki a hűtőből. A legfrissebb ízek a doboz felbontását követő 1 hónapon belül jönnek elő a teából.

Használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú vizet a készítéshez, 100 mg/l alatti ásványi anyag tartalmút. Kereskedelmi forgalomban kapható víz, mely jó a matcha készítéshez: Norda, Volvic, Nestlé Vera vagy pedig a BWT magnéziumos szűrőbetétje.

Shichimeien család az édes és fanyar ízek egyensúlyával rendelkező teája ez.

Kóstoljátok meg a család többi teáit is! Agata no Shiro

Hogyan készítsd el?

Usucha (薄茶), azaz híg tea elkészítése:

Teapor mennyisége: 2 gr (≈ 2 kk) 2 chashaku-nyi (matcha kanál) mennyiség
Víz mennyisége – hőfoka: 60 – 90 ml, 80 – 90°C
Keverd el és habosítsd fel matcha ecset (chasen) segítségével.

Balázs készített egy videót, hogy lépésről lépésre hogyan is készítsd el otthon a Matcha teádat.

Pár fotó a Shichimeien családnál, a Facebook oldalunkon.

További információk

Tömeg N/A
Termőhely: No selection

Uji – Kyoto – Japán

Opció: No selection

matcha tea, matcha tea + matcha szett