Matcha Seishin no shiro

Gazdag és ízes matcha tea a mindennapokra. Ha először kóstolnál ceremónia matchát, ezt ajánljuk neked. Úgy mondhatnánk, hogy ez a „belépő kategória teteje”. Sokatok kedvence, akik a könnyedebb ízeket kedvelik.
Alacsonyabb hőfokkal (70 Cels.) elkészítve kifejezetten az édes ízek csalogathatóak elő belőle, igazán könnyed, Dóri egyik kedvenc nyári teája.

A család új külsőt alkotott a teáknak, így új dobozban fognak érkezni ezentúl a Shichimeien Matcha teák.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Matcha Seishin no shiro

Gazdag és ízes matcha tea a mindennapokra. Ha először kóstolnál ceremónia matchát, ezt ajánljuk neked. Úgy mondhatnánk, hogy ez a „belépő kategória teteje”. Alacsonyabb hőfokkal (70 Cels.) elkészítve kifejezetten az édes ízek csalogathatóak elő belőle.

30 gr-os légmentesen zárt fémdobozban, hűtve tárolva a teaboltunkban.


A Horii Shichimeien egy nagy múlttal rendelkező, tradicionális teakészítő cég a Kyoto közeli Uji-ban. 2019-ben találkozhattunk velük személyesen. Azon kevés helyek közé tartozik a környéken, amelyek saját teakerttel rendelkeznek Uji belterületén. A család teakertjét a hét híres kert közé sorolta Ashikaga sógun, még a Muromachi korban (Uji Shichimeien néven). Emellett ők találták fel az ún. ‘tencha ro’-t, a tencha szárító kemencét amelyet vagy hasonlót ma is minden matcha feldolgozó használ.
Ma a család „Okunoyama” kertnek nevezi és egy kis dombon található, a híres Byōdōin templomhoz közel. Meglepetés volt számunkra, hogy éppen a szerény kis szállásunk utcájának végében találtunk rá erre a teakertre, először nem is sejtve, hogy ez az az a kert. 🙂
Az elmúlt 600 évben a család folytatta a teák termesztését és feldolgozását. A tea gyártásának egész folyamatát, a szedéstől a feldolgozásig, szárításig és őrlésig minden lépést saját maguk végeznek. Hihetetlen matcha őrlő helységükben halkan surrognak a gránit malmok a sötétben.
A család teaboltja éppen az Agata shinto szentély előtt található, szinte észrevétlenül bújik meg ebben a kis utcában.

A Matcha teáról bővebben itt olvashatsz.

Légmentesen lezárva és a hűtőszekrényben tároljátok.

Elkészítése előtt jó, hogy ha a teapor felmelegszik szobahőmérsékletűre, így fogyasztás előtt egy fél órával vegyétek ki a hűtőből. A legfrissebb ízek a doboz felbontását követő 1 hónapon belül jönnek elő a teából.

Használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú vizet a készítéshez, 100 mg/l alatti ásványi anyag tartalmút. Kereskedelmi forgalomban kapható víz, mely jó a matcha készítéshez: Norda, Volvic, Nestlé Vera vagy pedig a BWT magnéziumos szűrőbetétje.

Shichimeien család az édes és fanyar ízek egyensúlyával rendelkező teája ez.

Kóstoljátok meg a család többi teáit is! Agata no Shiro

Hogyan készítsd el?

Usucha (薄茶), azaz híg tea elkészítése:

Teapor mennyisége: 2 gr (≈ 2 kk) 2 chashaku-nyi (matcha kanál) mennyiség
Víz mennyisége – hőfoka: 60 – 90 ml, 80 – 90°C
Keverd el és habosítsd fel matcha ecset (chasen) segítségével.

Balázs készített egy videót, hogy lépésről lépésre hogyan is készítsd el otthon a Matcha teádat.

Pár fotó a Shichimeien családnál, a Facebook oldalunkon.

 

További információk

Termőhely: No selection

Uji – Kyoto – Japán

Opció: No selection

matcha tea, matcha tea + matcha szett