Matcha Narino

22500 Ft37800 Ft

Hihetetlenül mély édesség és zamatos utóíz – ez a matcha, semmilyen más általunk ismert matcha teához nem hasonlítható! Telt, krémes koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) is készíthető belőle. „Narino”, a tulajdonos (Chotaro Horii úr) lányának a neve (akit a fotón is látható a teaszobában. 🙂 Róla nevezte el Horii úr azt az általuk nemesített növény változatot, melyből ezt a matchát készítették. Ezt a teanövény változatot ők nemesítették és jegyeztették be – amely egy igen édes fajtává sikeredett. 20 gr-os légmentesen zárt fémdobozban, hűtve tárolva a teaboltunkban.

Matcha Narino 22500 Ft37800 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Matcha ‘Narino’

Hihetetlenül mély édesség és zamatos utóíz – ez a matcha, semmilyen más általunk ismert matcha teához nem hasonlítható!
Telt, krémes koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) is készíthető belőle.
„Narino”, a tulajdonos (Chotaro Horii úr) lányának a neve (akit a fotón is látható a teaszobában. 🙂 Róla nevezte el Horii úr azt az általuk nemesített növény változatot, melyből ezt a matchát készítették. Ezt a teanövény változatot ők nemesítették és jegyeztették be – amely egy igen édes fajtává sikeredett.

20 gr-os légmentesen zárt fémdobozban, hűtve tárolva a teaboltunkban.


A Horii Shichimeien egy nagy múlttal rendelkező, tradicionális teakészítő cég a Kiotóhoz közeli és a matcháról híres Uji-ban.
A „Shichimeien” azt jelenti, hogy „hét nagyszerű teakert” amelyeket Ashikaga sógun a Muromachi korban (1338-1573) elismert és nagyra értékelt. Ebből a hétből már csak egy maradt meg Uji belterületén: az ‘Okunoyama’ nevű – amely a Horii család tulajdonában van a híres Byōdōin templomhoz egészen közel. A család teaboltja pedig az ‘Agata’ shinto szentély előtt található és szinte észrevétlenül bújik meg ebben az utcában.

Említésre méltó, hogy a 3. generációs Horii Chojiro találta fel az ún. ‘tencha ro’-t, a tencha szárító kemencét amelyet nem tartott meg magának, hanem elterjesztett Uji-ban (és mára már szinte egész Japánban) – hatékonyabbá téve a tealevelek feldolgozását.
2019-ben meglepetés volt számunkra, hogy szállásunk utcájának a végében felfedezett teakert ennyire híres, innentől további „véletlenek sorozata” vezetett el minket a személyes ismeretségig valamint egy közös együttműködéshez.

Az egyik legmeghatározóbb élményünk volt a matcha örlő helységüknek a megtekintése, ahol viszonylag sok hagyományos gránitköves malom surrogva őröl halkan a sötétben…
A család 600 éve végzi a tea gyártásának teljes folyamatát, a termesztéstől a szedésen át a feldolgozásig, szárításig és őrlésig ami ritkaság.
Matcháik – a magas minőségnek és a kistermelői gyártásnak köszönhetően – kifinomultak és gazdagok, édeskés, hosszú utóízzel.


Légmentesen lezárva és a hűtőszekrényben tároljátok.

  1. Elkészítése előtt jó, hogy ha a teapor felmelegszik szobahőmérsékletűre, így fogyasztás előtt egy fél órával vegyétek ki a hűtőből. A legfrissebb ízek a doboz felbontását követő 1-2 hónapon belül jönnek elő a teából.
  2. Használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú vizet a készítéshez, 100 mg/l alatti ásványi anyag tartalmút. Kereskedelmi forgalomban kapható víz, mely jó a matcha készítéshez: Norda, Volvic

Kóstold meg a Shichimeien család további matcha teáját is!

Agata no shiro

Seishin no shiro


Usucha (薄茶), azaz híg tea elkészítése:

Teapor mennyisége: 2 gr (≈ 2 kk) 2 chashaku-nyi (matcha kanál) mennyiség
Víz mennyisége – hőfoka: 60 – 90 ml, 80 – 90°C
Keverd el és habosítsd fel matcha ecset (chasen) segítségével.

Pár fotó a Shichimeien családnál, a Facebook oldalunkon.


Részletes, ismeretterjesztő írásunk a matcha teáról, itt olvasható. Mi a matcha?

A videókban mesélünk a matcha teákról és Balázs megmutatja a matcha készítés lépéseit.

További információk

Tömeg N/A
Termőhely: No selection

Uji – Kyoto – Japán

Opció: No selection

matcha tea, matcha tea + matcha szett