Kumaen – Shiraore (sencha kukicha)

10500 Ft

Umamiban gazdag, könnyed testű tea. Illatos, gabonás aromájú, ízletes japán tea Fukuokából.
Az első mintákat 2021-ben kóstoltuk ebből a teakertből, de 2022 szeptemberében jött el az idő, hogy be is tudjuk őket mutatni Nektek. A teakert vezetése egy elegáns hölgy kezében van, aki kifinomult és mindenkit boldoggá tevő teákat szeretne készíteni.

A tea termelője ajánlja, hogy otthon készíthetünk belőle akár hojicha-t is, serpenyőben, alacsony lángon, folyamatosan mozgatva egy kicsit megpiríthatjuk és a téli időszakban élvezhetjük a pirított magvakra, süteményre emlékeztető, lélek melegítő italt.

Készleten

Fukuoka régióból származó sencha tea, szárakkal keverve. A helyiek shiraore-nak hívják.
Kumaen - Shiraore (sencha kukicha) 10500 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Kumaen – Shiraore (kukicha). Sencha tea szárakkal keverve.

Többféle teanövény variáns blendje. Szüret ideje: 2023 április és május.

Umamiban gazdag, könnyed testű tea. Illatos, gabonás aromájú, ízletes japán tea Fukuokából.
Az első mintákat 2021-ben kóstoltuk ebből a teakertből, de 2022 szeptemberében jött el az idő, hogy be is tudjuk őket mutatni Nektek. A teakert vezetése egy elegáns hölgy kezében van. Kifinomult és mindenkit boldoggá tevő teákat szeretne készíteni.

A tea termelője ajánlja, hogy otthon készíthetünk belőle akár hojicha-t is. Serpenyőben, alacsony lángon, folyamatosan mozgatva egy kicsit megpiríthatjuk. Téli időszakban élvezhetjük a pirított magvakra, süteményre emlékeztető, lélek melegítő italt.

Shiraore (kukicha) elkészítése:

3-5 gr tealevél, 140-210 ml alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy víz. Vízhőfok 70-90 fok. Áztatási idő 30-60 másodperc. Az első felöntések alkalmával 70 fokos vízhőfoktól induljatok és fokozatosan emeljétek azt. Ha szeretnétek a szárak frissítő aromáját kóstolni, készítsétek magasabb hőfokon, rövid áztatásokkal. A vízhőfok 5-10 fokot esik, amikor kiöntitek a vízhűtő edénybe, ezzel könnyen kalkulálhattok.

100 grammos kiszerelés, Japánban csomagolva, hűtve tárolva.

Kumaen bemutatása

Masahiro Kuma (久間正大) vezető teamester harmadik generációs teatermesztő, aki a Dento Hon Gyokuro termesztését egy egész éves fogadásnak tekinti, amely hónapokig tartó odaadó munkát igényel, abban a reményben, hogy a tavaszi szüret finom teát hoz majd.

Célja, hogy egy napon olyan teát készítsen, amely több mint „finom”, olyan teát, amely meghatja az emberek szívét.

A Kumaen teljes működését Kazumi Nakatani (中谷一美) vezeti, egy teafarmert negyedik generációs unokája, akinek célja, hogy a japán tea és a Yamecha finomságát minél több emberrel megismertesse.

A több mint 100 évvel ezelőtt alapított Yamecha Kumaen gyokurot, senchát, matchát és wakouchát (japán vörös teát) termel a fukuokai Yame Joyomachi területén. A Kumaen a kivételes Yame Dento Hon Gyokuro-ról ismert, amely egy olyan gyokuro stílus, amelynek szigorú, hagyományos irányelveket kell követnie, mint például a honzu szalma árnyékolása és a kézi szedés. Dento Hon Gyokurojuk folyamatosan számos díjat nyer, a 2017-es termésük még a 2017-es Nemzeti Teaverseny Gyokuro részlegének 1. helyezését is elnyerte, maximális pontszámmal.

A mindenütt jelenlévő Yabukita mellett termesztenek még Saemidori, Samidori, Okumidori, Okuyutaka, Tsuyuhikari, Asatsuyu, Hikari-tsuyu és Kirari 31 teákat sencha, tencha és gyokuro előállításához. A Benifuki és Benihikari fajták felhasználásával wakouchát is készítenek.

Ebben a bejegyzésünkben olvashattok egy részletes bemutatást a sencha teatípusról.

További információk

Tömeg 100 g
Termőhely

Yame – Fukuoka – Japán