matcha tea por – konyhai felhasználás 50 gr

7500 Ft

Konyhai matcha Japánból (Kyoto régió). Gyönyörű zöld színével és kivételes zöld tea aromájával teszi különlegessé a desszerteket és az italokat.
Használható lattékhoz, tea-koktélokhoz, süteményekhez, krémekhez vagy fagylaltokhoz hozzáadva.
A matcha a kevés olyan természetes és egészséges alapanyag egyike, amelynek használatával, természetes zöld szín érhető el desszertjeinknél.

50 gr-os kiszerelés, Japánban csomagolva, aromazáró tasakban.

Elfogyott

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Matcha por culinary grade 1

Konyhai felhasználásra, italok, sütemények, krémek készítéséhez, illetve tejes italokhoz, latték készítéséhez.
50 gr-os kiszerelés, Japánban csomagolt, hűtőben tárolt.

A jó matcha Japánból érkezik, árnyékolt teaültetvényekről, kíméletes és tiszta feldolgozáson esik át, eredete nyomon követhető. („nem mind matcha ami zöld por…”)

A konyhai felhasználásra matchához nevelt tealeveleket is 2-3 hetes árnyékolás követően szedik, majd a feldolgozó helyre szállítják. (A tealevelek klorofill, aminosav és polifenol tartalma az árnyékolás hatására növekedni kezd. Ettől ilyen gyönyörű, smaragdzöld színű.)  A „tencha” a már feldolgozott és válogatott tealevél. Ez a kőmalmokban csak akkor kerül leőrlésre, amikor a matcha megrendelés megérkezik.
A culinary matcha por őrlése másképpen történik, mint a ceremónia teáknak. Míg a ceremónia teák esetében 40 gr port őrölnek le 1 óra alatt a lassú forgású malmok, addig a konyhai felhasználásra szánt teaporok esetében több kg tealevél húst őrölnek porrá.

Matcha latte recept

50-60 ml 60 ˚C-os vízzel öntsd fel a 2 gr teaport. Keverd csomómentesre és habosra az erre alkalmas bambusz ecsettel. (A csomómentesség érdekében először kevés hideg vízzel pasztát is készíthetsz a teaporból, majd ezután öntsd rá a maradék vizet) Ezután habosított tejet adj hozzá, amelyet melegen és hidegen is használhatsz. Ízlés szerint adagold a tejet a 250 – 300 ml italhoz. (mi növényi tejet javaslunk hozzá)

Süteményhez szitáld bele a lisztbe. Egy 8 szeletes tortához 5-8 gr teaport használjatok. Vedd figyelembe, hogy az elkészült süti színe nem lesz harsány zöld, mivel a sütés következtében megváltozik, picit barnul a tea színe. Annál barnább lesz, minél tovább vagy minél magasabb hőfokon sütöd.

Krémekbe is lehet keverni, illetve felhasználható limonádék, tea koktélok készítéséhez is. (matcha-tonik; matcha-mojito stb.)

Teánk semmilyen színező, tartósító és egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.
Felbontás után, körültekintően zárd vissza és hűtőszekrényben tárold!
Használat előtt hasznos átszitálni egy szűrőn keresztül.

Részletes, ismeretterjesztő írásunk a matcha teáról, itt olvasható. Mi a matcha?

50 gr-os kiszerelés, aromazáró tasakban, Japánban csomagolva és hűtve tárolva.

További információk

Tömeg 50 g