‘Yame’ Sencha – Kumaen teakert

9500 Ft

Kiváló umami, gazdagság és utóíz arányokkal rendelkezik ez a tea, melyet mindennapi fogyasztásra szánt a termelő. Könnyed, mégis határozott karaktere, lágyan sütött Sencha. Nem fogod megunni mindennapi fogyasztás mellett sem, ezt garantálhatom. 🙂 Ebéd után különösen élvezetes, de a nap bármely szakában fogyasztható. 100 grammos kiszerelés.

Készleten

Kumaen Sencha Zöld tea a mindennapokra. Frissítő, könnyed mégis erőteljes a nap bármely szakában.
'Yame' Sencha - Kumaen teakert 9500 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Friss, gazdag, tavaszi első szedésű sencha – egy nem mindennapi teakertből. Yame/Fukuoka régió híres magas minőségű teáiról és ezt a teakertet emellett egy kifinomult ízlésű teaművész nő vezeti. Mindennapi sencha-nak kínálják, de szerintünk sokkal többet érdemel ennél a jelzőnél – kifinomultsága miatt. Energetizál, mosolyra fakaszt. Könnyű reggeli vagy könnyebb/nehezebb ebéd után kifejezetten ajánljuk.

Akár hojicha – sütött zöld teát is készíthetsz belőle otthon. Egy nagyobb teflon serpenyőben megpiríthatod és kész is az illatos hojicha. (Figyelni kell a pirításnál, mert elég gyorsan történik.) A folyamat pont olyan, mint amikor magokat pirítasz.

Frissítő, könnyű ivású tea de kellő mélységgel.

Elkészítéséhez használj 3-5 gr tealevelet, 140-210 ml- vizet, melynek hőmérséklete 70 és 90 fok között legyen. Kezd alacsonyabbról, fokozatosan emeld. Az áztatási idő 30-60 másodperc között. Az első legyen 60 másodperc, a másodikat rögtön öntsd le, majd a harmadik ismét 60 másodperc legyen.

Többféle teanövény variánst használt a termelő ehhez a kevert sencha-hoz. Ezzel érte el, hogy a tea jó egyensúlyban van, és akár hidegen áztatva is elkészítheted.

100 grammos kiszerelés, Japánban csomagolva.

Kumaen bemutatása

Masahiro Kuma (久間正大) vezető teamester harmadik generációs teatermesztő, aki a Dento Hon Gyokuro termesztését egy egész éves fogadásnak tekinti, amely hónapokig tartó odaadó munkát igényel, abban a reményben, hogy a tavaszi szüret finom teát hoz majd.

Célja, hogy egy napon olyan teát készítsen, amely több mint „finom”, olyan teát, amely meghatja az emberek szívét.

A Kumaen teljes működését Kazumi Nakatani (中谷一美) vezeti, egy teafarmert negyedik generációs unokája, akinek célja, hogy a japán tea és a Yamecha finomságát minél több emberrel megismertesse.

A több mint 100 évvel ezelőtt alapított Yamecha Kumaen gyokurot, senchát, matchát és wakouchát (japán vörös teát) termel a fukuokai Yame Joyomachi területén. A Kumaen a kivételes Yame Dento Hon Gyokuro-ról ismert, amely egy olyan gyokuro stílus, amelynek szigorú, hagyományos irányelveket kell követnie, mint például a honzu szalma árnyékolása és a kézi szedés. Dento Hon Gyokurojuk folyamatosan számos díjat nyer, a 2017-es termésük még a 2017-es Nemzeti Teaverseny Gyokuro részlegének 1. helyezését is elnyerte, maximális pontszámmal.

A mindenütt jelenlévő Yabukita mellett termesztenek még Saemidori, Samidori, Okumidori, Okuyutaka, Tsuyuhikari, Asatsuyu, Hikari-tsuyu és Kirari 31 teákat sencha, tencha és gyokuro előállításához. A Benifuki és Benihikari fajták felhasználásával wakouchát is készítenek.

Ebben a bejegyzésünkben olvashattok egy részletes bemutatást a sencha teatípusról.

További információk

Tömeg 100 g
Termőhely

Yame – Japán