Shincha Shizuokából
Shincha Haruno Sugi
5500 Ft10900 Ft Select options

Shincha Haruno Sugi

5500 Ft10900 Ft

2022 év első szedésű, friss japán teája, Shizuokából. Virágos és illatos, igazán friss, limitált szezonális különlegesség.

More options
Törlés

Hogyan válassz a különféle teák közül?

Shincha Haruno Sugi

2022 év első szedésű, friss japán teája, Shizuokából.

Virágos és illatos, igazán friss, szezonális különlegesség. A “shincha” azaz “új tea” minden évben tavasszal limitált mennyiségben és csak korlátozott ideig elérhető.

A mai időkben divatos lett shinchát fogyasztani. Különbség van a friss shincha és az új tea között – bár mindkettőt shincha-nak hívják. Az előbbi típust alacsony hőmérsékleten, rövidebb ideig gőzölik és viszonylag gyorsan feldolgozzák – emiatt picit magasabb marad a nedvességtartalma. Hamar el kell fogyasztani (fél éven belül!) viszont annyira friss érzetet kelt, mint egy tavaszi eső áztatta buja zöld teakert. (Az új tea ezzel szemben az adott év friss teája amit hosszabb eltarthatóságra dolgoznak fel és gyakran teakeverékekbe (blendekbe) használnak a cégek.)

Haruno, Sugi terület – Shizuoka prefektúra belsejében található. Daikoji-templom – egy látványosság a közelben, a Haruno-hegy csúcsán – amelyet egy Gyoki nevű szerzetes alapított. A templom területén egy óriási cédrusfa is látható, amely 43 méter magas, 1300 éves, és Shizuoka prefektúra természeti kincsévé nyilvánították. Ilyen szép környezetből – szerintünk – csak jó teák jöhetnek.

Összesen 15 zacskó shincha érkezett hozzánk, melyek hűtve várakoznak, hogy megízleljétek őket. 80 grammos aromazáró, eredeti csomagolásban ajánljuk, de 40 grammos is kérhető – megbontjuk a tasakot.

A teához alacsonyabb és magasabb hőmérsékletet is lehet használni. 6 gramm tealevelet használjatok 180-200 ml vízhez. 75-80 fokos hőmérsékleten kóstoltam és igen gazdag tea készült belőle.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

40 gramm, 80 gramm

Termőhely: No selection

Shizuoka prefektúra – Osada teakert – Japán