Kamairicha 釜炒り茶 – organikus (JAS)

7900 Ft

A kínai zöld teákhoz hasonlóan, szintén wokban sütött japán zöld tea, Shizuoka prefektúrából, organikus gazdálkodásból.

Készleten

kamairicha
Kamairicha 釜炒り茶 - organikus (JAS) 7900 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Organikus Kamairicha 80 gr

A kamairicha 釜炒り茶 egy kellemesen pirított aromájú, “melegítőbb érzetű”, klasszikus japán zöld tea típus. Nem annyira elterjedt, ezért ritkábban találkozhatunk vele.
Ízében a kínai stílusú zöld teákra emlékeztet – egy kis japános bájjal átitatva – ami nem véletlen, hisz az oxidáció megállítása ennél a típusnál a – kínai eredetű – “wokban” sütést használták.
A japán teák legtöbbje manapság gőzöléssel hőkezelt, ezért ez a tea a régi időket idézi, amikor a japánok még az “elején voltak” a – kínai eredetű – teanövény feldolgozásának.
Ez is ‘ichibancha’ – ami azt jelenti, hogy első szedésű levelekből áll, melyek édesebbek, zsengébbek mint a későbbi szedések levelei.

Elkészítéséhez picit magasabb hőfokú vizet használjatok, kb. 85 fok. 7 gr tealevelet, kb. 180 ml vízhez és 1 perces áztatási időkkel számolva.

A tea Shizuokából származik, egy teljesen organikusan művelt területről ezért nyoma sincs benne semmilyen növényvédő szernek vagy szennyeződésnek.


80 gr-os kiszerelés, Japánban aromazárt csomagban. Hűtve tároljuk, hogy a lehető legfrissebben élvezhesd a teát – csakúgy mintha Japánban lennél.


A kamairicha története

A tealevelek sütése Kínában először a Ming-dinasztia kezdetén vált népszerűvé, és ott még a mai napig ezzel a módszerrel állítják meg a tealevelek oxidációját. Ezt a feldolgozási módot a 15. században hozták Japánba – Kyushu északi részére, de később egész Japánban a gőzölés terjedt el. A kamairicha megmaradt egy nagy klasszikusnak amely régi időket idéz.


Osada teakert

Az 1948 óta szigorú organikus előírások alapján működő teakert és feldolgozó üzem Japán egyik ritka, teljesen organikusan művelt területén, Hamamatsu város közelében helyezkedik el.
A környékbeli gazdák mind organikus művelést folytatnak és így nem szennyezik növényvédő szerrel a környezetüket – az Osada teakert a saját magunk által termelt levelek mellett még ezektől a gazdáktól is felvásárol.
Meglepő változatosságban készítenek olyan teatípusokat, melyek Japánban is különlegesnek számítanak, mint például teakert nevéhez fűződő “Nadesiko” fermentált teát, vagy pedig az szintén kínai eredetű oolongot.

Kóstold meg organikus shizuokai senchánkat is.


 

JAS (japán mezőgazdasági sztenderd): csak a következő feltételeknek megfelelt termékek kaphatják meg ezt a minősítést:

  1. Tiltott növényvédőszerek és műtrágyák használatának mellőzése legalább 2 évre visszamenőleg ültetéskor, palántázáskor
  2. Tiltott növényvédőszerek és műtrágyák használatának mellőzése legalább 2 évre visszamenőleg a növények növekedésének idejére
  3. A védekezés illetve a tápanyag utánpótlás kizárólag természetes módon és összetevőkből előállított anyagokkal történhet
  4. Az ültetvényt és a feldolgozó helységeket növényvédőszerektől és műtrágyáktól védeni szükséges
  5. GMO magok nem engedélyezettek
  6. Még betegségek, járványok és rovarok ellen sem lehet használni növényvédőszereket.

További információk

Tömeg 80 g
Termőhely

Shizuoka prefektúra – Osada teakert – Japán