Sencha Saemidori

9850 Ft

2022 tavaszi szedésű, 11 napig árnyékolt sencha, Kagoshima-ból. (JAS organic)

Fényes, smaragdzöld levelek, enyhe citrusosság és az árnyékolt teákra jellemző édes lecsengés. Nishi úr – a termelőnk – 18 éve készít organikus minősítésű teákat a Kirishima vulkán lábánál fekvő ültetvényén és saját üzemében. A vidéket tiszta levegő, tiszta víz és gazdag vulkanikus talaj jellemzi.

A sencha tea fajtáról részletes beszámolót itt találsz. Balázs készített egy videót is, hogyan érdemes elkészítened ezt a teatípust.

Japánban csomagolt, hűtve tárolt, 80 grammos kiszerelés, 2021 tavaszi szüret

Elfogyott

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Sencha ’Saemidori’ – JAS organic 80 gr

2022 -es első tavaszi szedésű, 11 napig árnyékolt sencha Kagoshima-ból. (JAS organic)
Japánban csomagolt, hűtve tárolt, 80 grammos kiszerelés, 2021 tavaszi szüret

Fényes, smaragdzöld levelek, enyhe citrusosság és az árnyékolt teákra jellemző édes lecsengés.
Nishi úr – a termelőnk – 18 éve készít organikus minősítésű teákat a Kirishima vulkán lábánál fekvő ültetvényén és saját üzemében.
A vidéket tiszta levegő, tiszta víz és gazdag vulkanikus talaj jellemzi.


A sencha tea fajtáról részletes beszámolót itt találsz. Balázs készített egy videót is, hogyan érdemes elkészítened ezt a teatípust.


A ’Saemidori’ (jelentése: tiszta zöld) kagoshima-i fajta, kifejezetten melegebb égövre kifejlesztve. ’Yabukita’ és ’Asatsuyu’ variánsok keresztezése, 1990-ben regisztrálták, tehát viszonylag új keletű. Picit korábban – kb. 1 héttel a Yabukita előtt – szedhető, így a farmerek egyenletesebben tudják elosztani a munkaerőt, nincsen egyszerre akkora túlterhelés. Szép zöld színű levelek, frissítő citrusos és enyhén édeskés íz jellemzi.

A teakert; a család; a fajta:

’Makizono’ a hely a Kirishima vulkán lábánál fekszik, jelentése „köd sziget”. Télen sokszor hullik csapadék, nyáron pedig a hűvösebb éjszakák és melegebb nappalok gyakori ködképződéshez vezetnek. A köd megóvja a leveleket a fagyástól, a melegebb évszakokban pedig megszűri a napfényt, lassítva a fotoszintézist, ami több édességet (emelkedett aminosav tartalmat), umami-ban gazdagabb ízt ad a teának.

Nishi úr és családja 18 éve készít organikus teákat itt. Minden nap kimegy a teamezőre, olvas a természet jeleiből, így határozza meg, hogy milyen módszert és mikor kell majd alkalmazni a növények védelme érdekében.

A zöld tea kategóriáról ebben a részletes cikkünkben olvashatsz bővebben.


JAS (japán mezőgazdasági sztenderd): csak a következő feltételeknek megfelelt termékek kaphatják meg ezt a minősítést:

  1. Tiltott növényvédőszerek és műtrágyák használatának mellőzése legalább 2 évre visszamenőleg ültetéskor, palántázáskor
  2. Tiltott növényvédőszerek és műtrágyák használatának mellőzése legalább 2 évre visszamenőleg a növények növekedésének idejére
  3. A védekezés illetve a tápanyag utánpótlás kizárólag természetes módon és összetevőkből előállított anyagokkal történhet
  4. Az ültetvényt és a feldolgozó helységeket növényvédőszerektől és műtrágyáktól védeni szükséges
  5. GMO magok nem engedélyezettek
  6. Még betegségek, járványok és rovarok ellen sem lehet használni növényvédőszereket.

További információk

Tömeg 80 g
Termőhely

Kagoshima – Japán