Kabusecha ‘Gokou’

6300 Ft

Ookawa úr családi üzeme és teái nagyon pozitív benyomást tettek ránk annak idején Japánban.
Szívélyes emberek, remek teák, szép környezet.
E személyes jó tapasztalatunk miatt is szívből ajánljuk mindenkinek ezt a teát.

‘Ujitawara’ – a termőhely gyönyörű: a rizsföldeken fehér kócsagok, a vízben pedig ott tükröződnek a smaragdzöld teanövények, mögöttük fenyves erdő.

Ez egy több szempontból is különleges tea: „egy növényfajtából (Gokou) egy helyről (Ujitawara), sőt: egy teaparcelláról, amit – amikor először jártunk – ott pont az orrunk előtt szüreteltek. Édes, telt és hosszú utóízű, umami-ban gazdag. Pont amilyennek egy gyokuro-nak lennie kell!

A termelőnél lecsomagolt, hűtve tárolt, 50 grammos kiszerelés.

Elfogyott

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Gyokuro ’Gokou’ – 2022 – EU organic

Ookawa úr családi üzeme és teái nagyon pozitív benyomást tettek ránk annak idején Japánban. Szívélyes emberek, remek teák, szép környezet. E személyes jó tapasztalatunk miatt is szívből ajánljuk mindenkinek ezt a teát. ‘Ujitawara’ – a termőhely gyönyörű: a rizsföldeken fehér kócsagok, a vízben pedig ott tükröződnek a smaragdzöld teanövények, mögöttük fenyves erdő. Ez egy több szempontból is különleges tea: „egy növényfajtából (Gokou) egy helyről (Ujitawara), sőt: egy teaparcelláról, amit – amikor először jártunk – ott pont az orrunk előtt szüreteltek. Édes, telt és hosszú utóízű, umami-ban gazdag. Pont amilyennek egy gyokuro-nak lennie kell!

A termelőnél lecsomagolt, hűtve tárolt, 50 grammos kiszerelés.

A teakert; a család; a fajta:

Első alkalommal 2018 május 22-én jártunk Ookawa-san teakertjében, Ujitawarában. Megjegyeztük a dátumot, mivel később – amikor már itthon kóstoltuk a több helyről kapott japán teamintákat és „vakteszten” kiválasztottuk ezt a teát – esett le, hogy mi pont aznap járunk ennél a családnál Japánban.

Az orrunk előtt szüretelték tehát azt a teát ami végül több hasonló közül „vakon” kiválasztottunk. Ezért igen személyes élmény nekünk ez a tea… 2019-ben jártunk újra Ookawa-san nál, ahol megbeszéltük, hogy a következő szüret valamelyikén mi is szeretnék ott lenni és valamit neki segíteni. A pandémia keresztül húzta ez irányú terveinket, de egyszer biztosan lesz alkalmunk aktívan részt venni egy gyokuro szüreten.


Szedés előtt idén 25 napig árnyékolták ezt a gyokuro-t. „Tana módszerrel” árnyékolt és géppel szedett.

Ookawa úr egyébként egy fiatal termelő aki a szüleivel együtt készíti teáit. A kis üzemük – a japán stílushoz hasonlóan – gépesített. Emellett tiszta és rendezett. A sodrás náluk 3 fázisban történik ezzel is gondosabb a feldolgozás, egyenletesebben vannak megtörve a sejtfalak ami minden bizonnyal jobb ízt eredményez.

Ujitawara az Uji termőterület egyik része. Az Uji folyó párás levegőjét sok helyen érezni a dimbes-dombos vidéken.

A ’Gokou’ pedig egy 1953-ban, Kyoto prefektúrában, kifejezetten a helyi adottságokra és árnyékolásra nemesített, nagyon édes fajta. Sok versenyre benevezett teának ez a fő növényvariánsa.

Mr. Ookawa és gyönyörű teakertje, Ujitawara határában

A zöld tea kategóriáról ebben a részletes cikkünkben olvashatsz bővebben.

További információk

Tömeg 50 g