Keemun vörös tea 2021

Gazdag malátás, enyhén kakaós jellegű, édeskés ízvilágú, hosszú, aromás tea. Kellemesen virágos és fás is egyben. Nyugati és ázsiai mód szerint is kiváló tea készíthető belőle.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Keemun vörös tea 2021

A Qimen, más néven Keemun, az egyik legismertebb kínai fekete tea a nyugati világban. Gyakran használták az angol reggeli teakeverékek egyik alapanyagaként.

A 2021 tavaszi szedésű vörös teánk különleges év eredménye, igazán kiváló volt az idő arrafelé, amerre ez a tea termett.

Gazdag malátás, enyhén kakaós jellegű, édeskés ízvilágú, hosszú, aromás tea. Kellemesen virágos és fás is egyben.

A leveleket apró csigaszerű formájúvá sodorták. Anhui tartomány egyik leghíresebb teája a Lu An Gua Pian zöld tea mellett. Anhui – Huangshan részen 2019-ben jártunk. Akkor nagyon sok Keemun vörös teát kóstoltunk, igen sokat találni a piacon. A legeldugott teaüzletben találtunk igazán ígéretes teákat, jó emberektől. Innen jött ez a teánk is.
Huangshan egy híres, taoista hegy Kínában. Ha a régióba jártok, érdemes QiyunShan-t meglátogatni, ahol mi is jártunk. Kevesebb a túrista és igazán vadregényes és magával ragadó vallási központ ez a hegy is.


A tea elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú, lágy vizet. Vízhőfok 90 fok körüli legyen, és gyors felöntésekkel hosszasan teázható. Készíthető nyugati teakészítési mód szerint is, érdemes úgy is kipróbálni, ha sietősek a reggeleitek, de mégis szeretnétek egy átfogó és szívet melengető élménnyel indítani a napot.


Vörös teáról ebben a blog cikkünkben olvashattok bővebben.

További információk

Mennyiség: No selection

100 gramm, 30 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Huangshan – Anhui – Kína