Teavolution válogatás

13900 Ft

Teavolution tea válogatás csomag – teázással ismerkedőknek, felfedezőknek vagy éppen műértőknek.

6 különböző tea, készítési útmutatóval.

Teavolution válogatás 13900 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Izgalmas felfedező, ismerkedő tea csomag, melyben többféle teatípus is megtalálható a különböző hangulatokra és eseményekre.

Típusonként 15 g teát tartalmaznak a kis tasakok és a doboz tartalmaz még egy leírást, amely segítségre lesz a teák megfelelő elkészítésében.

A csomag teáit ázsiai „gong fu” és a nyugati teakészítési mód szerint is elkészítheted, de persze mi az elsőre szavazunk – egyszerűen jobb lesz a végeredmény.

Szükséged lesz még egy gaiwan-ra – melyet szintén megtalálsz az oldalunkon. Vagy pedig ajánljuk ezt a kompakt és „csinos” szettet. Gong fu szett

Teavolution válogatás tartalma:

Shou Mei 2019 – Fehér tea
Dahongpao – kínai Wuyi-oolong
Fujian yun wu – kínai zöld tea
Dian Hong – fekete (=vörös) tea
Amber Gaba – tajvani oolong tea
Fa Zhang He – kínai sheng puer

Egy teázás alkalmával 5 g teát használj fel! A készítő eszköz űrtartalma 120-150 ml körüli legyen, az áztatási idők pedig 20-30 másodpercesek. (A vízhőfokokat megtalálod a teák tasakjain, akárcsak a javasolt elkészítési módot.)

Bíztatunk, hogy kísérletezz bátran! Elképzelhető, hogy te az erőteljesebb vagy éppen a lágyabb ízeket kedveled, így más hőfokot és áztatási időt is választhatsz ennek megfelelően!

Érdemes igazán odafigyelve készíteni és kóstolni, valamint megosztani másokkal is ezt az élményt.


Nézd meg Youtube csatornánkat is, ahol érdekes videókat láthatsz a teák termőhelyeiről, illetve teakészítésről is ha elakadnál.

Eljöhetsz személyesen is hozzánk a teaboltunkba, ahol átbeszélhetjük a készítés során felmerült kérdéseidet, illetve kóstoló-, oktató eseményeket is szervezünk, érdemes nézni itt őket. Események

A teázást remekül kiegészítik japán füstölőink, melyeket közvetlenül Kiotóból szerzünk be a Shoyeido cégtől. Itt megnézheted őket. Japán füstölők


Példa az ázsiai teakészítési módra

További információk

Tömeg 90 g