Mogake kék kyusu japán teáskanna

31000 Ft

200 ml-es kanna, bővebb információt lentebb találtok.

Elfogyott

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Mogake kék kyusu japán teáskanna
31000 Ft
Elérhetőségeink:

Balázs +36-30-552-19-81

Dóri +36-30-953-49-39

Gyere el személyesen üzletünkbe a teljes választékot itt találod meg és jobban tudunk segíteni Neked a megfelelő tea vagy eszköz megtalálásában!

1036 Budapest, Nagyszombat utca 1/C.

Mogake kék kyusu japán teáskanna

Kézzel készült kék színű agyagkerámia kanna, melynek a tetejére égetéskor alga leveleket tettek. Az alga sótartalma igazán különleges, selyemfényű hatást kölcsönzött a kerámiának. Látható rajta a rajzolata is a növénynek. Ez a méret és kialakítás kiválóan alkalmas a japán zöld teák elkészítéséhez.

200 ml-es űrtartalmú. Tokoname térsége híres kerámia központ Japánban. Ez a méretű kanna 1-2 személyes teázásokhoz hasznos, prémium senchákhoz, gyokurohoz.

Használhatjátok tajvani oolonghoz is, van helye kinyílni a leveleknek ebben a szép eszközben.

Agyag szűrővel rendelkezik.

Űrtartalma: 200 ml.

Sencha teáról írt cikkünket itt találod.

Hasonlóan csinos kyusu kanna, vörös színben itt.


Praktikus tanácsok:

Használat előtt öblítsd át forró, tiszta vízzel. Ne használj semmilyen mosószert a tisztításához. A Tokoname kannák fényesek lesznek majd a használatok során, ahogy egyre többet teázol majd velük. Érdemes elöblítés után szárazra törölni, hogy a vízcseppek ne látszódjanak meg a külső felületén.

A teát sohase hagyd benne a kannában. Teázás után tisztítsd el mindig és hagyd úgy megszáradni a belsejét, hogy nem teszed rá a fedelét.

A mázazatlan kerámia eszközök, dedikáltan egy teatípushoz használhatóak. Japán zöld teákhoz ajánljuk, ezt a kannát elsősorban, de tajvani oolonxokhoz van nekem befogva egy ilyen kyusu kanna.

További információk

Származási hely

Tokoname – Aichi prefektúra – Japán