Mei Zhan 梅占

4250 Ft15650 Ft

Mei Zhan szikla oolong rendkívül különleges, határozott aszalt cseresznye és aszalt szilva aromával rendelkezik.
Virágos és gyümölcsös is egyben, szikla oolong kedvelőknek vagy ismerkedőknek kötelező tea.

Mei Zhan szikla Oolong, különleges Wuyi-hegyi tea.
Mei Zhan 梅占 4250 Ft15650 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Mei Zhan

Maga a Mei Zhan teanövény fajtából jellemzően Anxi tartományban készítenek oolongot. A Wuyi-hegyvonulatokban a mai időkben igen népszerű lett a szikla oolong rajongók körében. Kínában most nagyon nagy divatja van a lágyabban sütött szikla teáknak, már nem sikkes hihetetlenül erősen sütött szikla oolongot fogyasztani.

Szerencsére ez annak is köszönhető, hogy a teaízlés és a teákhoz értők köre is változik Kínában, egyre inkább kifinomultabb ízléssel rendelkeznek és értelik a jó teákat.


A Mei Zhan fajta egyedülállóan hosszú levelei merész ízvilágot és egy szobát betöltő aromát nyújtanak. Azt állapítottuk meg, sokat kóstolgatva, hogy valahol a Rou Gui és a Huang Mei Gui között helyezkedik el karakterben, erőben és ízben.

A Mei zhan általában tele van gyümölcsös ízekkel és erősebb, sós alap hanggal. Ez furcsán hangozhat, nyilván nem sós a tea 🙂 hanem inkább ételszerű, aromás.
Aszalt szilvás jegyek is felfedezhetőek benne.
A Chen család felerősíti a gyümölcsös aromáit szakértő pörkölésükkel, melyet faszén parázs felett végeznek, egész éjszakán át tartó folyamat ez.


Aszalt szilva és fényes mandarin hangulatát idézi a tea, utóbbi karaktert csak sejtjük benne. Azt mondanám, hogy hibiszkuszos rózsa virágossága, szegfűszeg és lágy fahéj, mély, lágyan sütött, karamellás jellegű.


Mei Zhan elkészítése

A Mei Zhan oolong tea elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú lágy vizet, ha van rá mód, finom forrásvizet. A víz összes oldott ásványi anyag tartalma nem legyen több, mint 200 mg/l. Ha csak a csapvíz jöhet szóba otthon, mindenképpen használjatok vízszűrős kancsót, amely kiszedi az oda nem illő klór ízt a vízből. Ha magnéziumot adagol a szűrőbetét még jobb, finomabb lesz a víz tőle.

7 gr tealevelet használjunk 150-170 ml vízhez, majd egy gyors felébresztést követően, 10-20 másodperces felöntésekkel, hosszasan teázható, de javaslom, hogy mindenképpen kísérletezzetek vele.

Az Oolong teáról szóló átfogó Blog cikkünket, itt találjátok.https://teavolution.eu/oolong-wulong-tea/

További szikla oolongokat pedig itt. https://teavolution.eu/termekkategoria/oolong_tea/wuyi/

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 g, 25 g, 50 g

Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína