Mei Zhan 梅占 2021

4250 Ft15650 Ft

Mei Zhan szikla oolong, bővebben lentebb olvashatsz róla.

Mei Zhan 梅占 2021 4250 Ft15650 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Mei Zhan

Maga a Mei Zhan teanövény fajtából jellemzően Anxi tartományban készítenek oolongot. A Wuyi-hegyvonulatokban a mai időkben igen népszerű lett a szikla oolong rajongók körében. Kínában most nagyon nagy divatja van a lágyabban sütött szikla teáknak, már nem sikkes hihetetlenül erősen sütött szikla oolongot fogyasztani.

Szerencsére ez annak is köszönhető, hogy a teaízlés és a teákhoz értők köre is változik Kínában, egyre inkább kifinomultabb ízléssel rendelkeznek és értelik a jó teákat.


A Mei Zhan fajta egyedülállóan hosszú levelei merész ízvilágot és egy szobát betöltő aromát nyújtanak. Azt állapítottuk meg, sokat kóstolgatva, hogy valahol a Rou Gui és a Huang Mei Gui között helyezkedik el karakterben, erőben és ízben.

A Mei zhan általában tele van gyümölcsös ízekkel és erősebb, sós alap hanggal. Ez furcsán hangozhat, nyilván nem sós a tea 🙂 hanem inkább ételszerű, aromás.
Aszalt szilvás jegyek is felfedezhetőek benne.
A Chen család felerősíti a gyümölcsös aromáit szakértő pörkölésükkel, melyet faszén parázs felett végeznek, egész éjszakán át tartó folyamat ez.


Aszalt szilva és fényes mandarin hangulatát idézi a tea, utóbbi karaktert csak sejtjük benne. Azt mondanám, hogy hibiszkuszos rózsa virágossága, szegfűszeg és lágy fahéj, mély, lágyan sütött, karamellás jellegű.


Mei Zhan elkészítése

A Mei Zhan oolong tea elkészítéséhez használjatok alacsony ásványi anyag tartalmú lágy vizet, ha van rá mód, finom forrásvizet. A víz összes oldott ásványi anyag tartalma nem legyen több, mint 200 mg/l. Ha csak a csapvíz jöhet szóba otthon, mindenképpen használjatok vízszűrős kancsót, amely kiszedi az oda nem illő klór ízt a vízből. Ha magnéziumot adagol a szűrőbetét még jobb, finomabb lesz a víz tőle.

7 gr tealevelet használjunk 150-170 ml vízhez, majd egy gyors felébresztést követően, 10-20 másodperces felöntésekkel, hosszasan teázható, de javaslom, hogy mindenképpen kísérletezzetek vele.

Az Oolong teáról szóló átfogó Blog cikkünket, itt találjátok.https://teavolution.eu/oolong-wulong-tea/

További szikla oolongokat pedig itt. https://teavolution.eu/termekkategoria/oolong_tea/wuyi/

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség: No selection

100 gramm, 25 gramm, 50 gramm

Termőhely: No selection

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína