Gyokuro Gokou 50gr

Népszerű
gyokuro
Gyokuro-gokou
gyokuro
gyokuro-2
gyokuro-3
gyokuro-4
Gyokuro-gokou-1
Gyokuro-gokou-2
Gyokuro-gokou-3

Gyokuro Gokou 50gr

5 600 Ft

Ookawa úr családi üzeme és teái nagy benyomást tettek ránk idén Japánban.

A személyes jó tapasztalatunk miatt is szívből ajánljuk mindenkinek ezt a teánkat. Ujitawara szép hely. A rizsföldeken fehér kócsagok, a vízben pedig ott tükröződnek a smaragdzöld teanövények.

Ez egy több szempontból is különleges, „egy fajta, egy mező, sőt: egy parcella” gyokuro amit az orrunk előtt szüreteltek.

Édes, telt és hosszú utóízű. Amilyennek egy gyokuro-nak lennie kell.

A termelőnél csomagolt, hűtve tárolt, 50 grammos kiszerelés.

Elérhetőség: Elfogyott SKU: Z025-gyokuro-gokou Kategóriák: , , , , , Cimke:

10 gr tealevél | 60 °C | 80 ml | 2 perc

Az így elkészített gyokuro 3x felönthető. A vízhőfokot emelheted a felöntések előre haladtával. A teához visszahűtött, alacsony ásványi anyag tartalmú lágy vizet használj. Norda vagy Volvic vizet ajánlunk, melyet a kereskedelmi forgalomban kaphatóak, illetve lágy forrásvizet.

Készítéshez használj Shibodarashi vagy kyusu teakannát.

This post is also available in: English

Leírás

Gyokuro ’Gokou’ – 2019 – EU organic

Ookawa úr családi üzeme és teái nagy benyomást tettek ránk idén Japánban. A személyes jó tapasztalatunk miatt is szívből ajánljuk mindenkinek ezt a teánkat. Ujitawara szép hely. A rizsföldeken fehér kócsagok, a vízben pedig ott tükröződnek a smaragdzöld teanövények. Ez egy több szempontból is különleges, „egy fajta, egy mező, sőt: egy parcella” gyokuro amit az orrunk előtt szüreteltek. Édes, telt és hosszú utóízű. Amilyennek egy gyokuro-nak lennie kell.

A termelőnél csomagolt, hűtve tárolt, 50 grammos kiszerelés.

A teakert; a család; a fajta:

Első alkalommal 2018 május 22-én jártunk Mr. Ookawa teakertjében, Ujitawarában. Megjegyeztük a dátumot, mivel később – amikor már itthon kóstoltuk a több helyről kapott japán teamintákat és vakteszten kiválasztottuk ezt a teát – esett le, hogy mi pont aznap járunk ennél a családnál Japánban. Az orrunk előtt szüretelték tehát azt a teát ami végül több hasonló közül nekünk a legjobban ízlett. Akkor pedig még azt sem tudtuk, hogy esetleg mintát fogunk belőle kapni. Ennyire személyes élmény nekünk ez a tea…

Szedés előtt idén 25 napig árnyékolták ezt a gyokuro-t. „Tana módszerrel” árnyékolt és géppel szedett.

Ookawa úr egyébként egy fiatal termelő aki a szüleivel együtt készíti teáit. A kis üzemük – a japán stílushoz hasonlóan – gépesített. Emellett tiszta és rendezett. A sodrás náluk 3 fázisban történik – míg máshol csak kettő – ezzel is gondosabb a feldolgozás, egyenletesebben vannak megtörve a sejtfalak ami minden bizonnyal jobb ízt eredményez.

Ujitawara az Uji termőterület egyik fő része. Az Uji folyó párás levegőjét sok helyen érezni a dimbes-dombos vidéken.

A ’Gokou’ pedig egy 1953-ban, Kyoto prefektúrában, kifejezetten a helyi adottságokra és árnyékolásra kifejlesztett, illatos fajta. Sok teaversenyre benevezett teának ez a növényvariánsa.

Mr. Ookawa és gyönyörű teakertje, Ujitawara határában

A zöld tea kategóriáról ebben a részletes cikkünkben olvashatsz bővebben.

This post is also available in: English

További információk

Tömeg 50 g
Termőhely

Ujitawara – Kyoto – Japán

Ez is érdekelhet...

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: