Sakura sencha

5000 Ft

Könnyed, frissítő Sencha tea, Sakura virágokkal keverve. Cseresznyés, illatos, enyhén sós ízvilága, a meleg időszak üdítő teája. Igazán jól esik nekünk a tavasz-nyár kezdetén. 50 grammos kiszerelés

Készleten

Sakura sencha 5000 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Sakura Sencha

Hogy mi a Sakura jelentősége a japán kultúrában?

A sakura szezon ünneplésének hagyománya az ókori Japánra vezethető vissza, ahol a virágzási időszakot a gazdák jelzésként használták a rizs vetésének megkezdésére. Mint ilyen, a sakura a reményt és az új életet képviselte.

Az első virágnéző események i.sz. 710 és 794 között kezdődtek a Nara-korszakban. Később népszerűvé váltak a „sakurapartik” és piknikek szerte Japánban.

Sakura a mai Japánban

A Sakura a tavaszt jelzi Japánban, amikor a hőmérséklet emelkedésével elkezdi ontani virágait. A Sakura szezon nagy dolog Japánban. Az emberek azzal ünneplik, hogy ellátogatnak a sakurákkal teli parkokba, a cégek pedig sakura témájú termékeket adnak ki, a cukrászok sakkurát ábrázoló édességeket készítenek, a teás emberek pedig Sakura virággal kevert Sencha teát. 🙂

A sakura szépsége különböző művészeti ágakba is bekerült, és a mai napig is inspirálja a művészeket.

A sakura virágzási időszaka régiónként változik, és a déli régiókban van korábban és ahogy északra haladunk úgy halad a virágzás.

Mi az a Sakura Sencha?

A Sakura sencha egy különleges teakeverék, amelyet senchával és igazi, szárított Sakura virággal készítenek. A sakura édessége, cseresznyés és enyhén sós íze jól kiegészíti a sencha frissességét.

Igazán üdítő tea a meleg idő beköszöntével, hiszen a sencha és általában a japán zöld teák kiválóan hűtik a testet és fel is frissítik.

Sakura Sencha teánk Shizuokából érkezett, az Osada teakerttől, akiktől több teát is kóstolhattok kínálatunkban. Organikus termesztésből származik. Igazán aromás és különleges.

Hogyan készítsd el illetve hogyan érdemes fogyasztanod?

Melegen és hideg áztatással elkészítve is kiváló. Nagyon passzol desszertekhez is.

5 gr tealevelet használj 200 ml vízhez, melynek hőmérséklete 80 fok körül legyen. Lehet alacsonyabb is, de arra figyelj, hogy ekkor az áztatási időt növelned kell. Ezekkel az arányokkal az első felöntés 1 perc legyen, a másodikat azonnal öntsd le, a harmadik és negyedik lehet megint 1 perc.

Hidegen áztatva pedig tegyél 8 gr tealevelet 1 liter vízhez, tedd be a hűtőbe 2-3 órára és már fogyaszthatod is.

A Sakura Sencha teához mindenképpen lágy vizet használj, ne csapvizet.

Bővebben a Sencha tea típusról, itt olvashatsz.https://teavolution.eu/sencha-tea/

További információk

Tömeg 50 g
Termőhely

Shizuoka prefektúra – Osada teakert – Japán