Kumaen Fukamushi sencha

12600 Ft

Hosszan gőzölt, japán zöld tea Yame régióból.
Vibrálóan zöld, kifinomult, illatos és különleges tea. Hosszú, mély utóízű és igen gazdag. Yabukita és Okuyutaka növényváltozatok mesteri házasítása. 

A teakertet vezető teaművész hölgy személyes ajánlásával.

Elfogyott

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

100 grammos kiszerelés, aromazáró tasakban, Japánban csomagolva, hűtve tárolva.

Kumaen bemutatása

Masahiro Kuma (久間正大) vezető teamester harmadik generációs teatermesztő, aki a Dento Hon Gyokuro termesztését egy egész éves „szerencsejátéknak” tekinti, amely hónapokig tartó odaadó munkát igényel, abban a reményben, hogy a tavaszi szüret finom teát hoz majd.

Célja, hogy egy napon olyan teát készítsen, amely több mint „finom”, olyan teát, amely meghatja az emberek szívét.

A Kumaent jelenleg Kazumi Nakatani (中谷一美) vezeti, egy teafarmert negyedik generációs unokája, akinek célja, hogy a japán tea és ezen belül a ‘Yamecha’ kifinomultságát minél több emberrel megismertesse.

A több mint 100 évvel ezelőtt alapított Yamecha Kumaen gyokurot, senchát, matchát és wakochát (japán vörös teát) termel a fukuokai Yame Joyomachi területén. A Kumaen a kivételes Yame Dento Hon Gyokuro-ról ismert, amely egy olyan gyokuro stílus, amelynek szigorú, hagyományos irányelveket kell követnie, mint például a honzu szalma árnyékolása és a kézi szedés. Dento Hon Gyokurojuk folyamatosan számos díjat nyer, a 2017-es termésük még a 2017-es Nemzeti Teaverseny Gyokuro részlegének 1. helyezését is elnyerte, maximális pontszámmal.

A mindenütt jelenlévő Yabukita mellett termesztenek még Saemidori, Samidori, Okumidori, Okuyutaka, Tsuyuhikari, Asatsuyu, Hikari-tsuyu és Kirari 31 teákat sencha, tencha és gyokuro előállításához. A Benifuki és Benihikari fajták felhasználásával wakouchát is készítenek.

Ebben a bejegyzésünkben olvashattok egy részletes bemutatást a sencha teatípusról.

További információk

Tömeg 100 g
Termőhely

Yame – Japán