Bai Hao Yin Zhen 2019

Bai Hao Yin Zhen 2019

3 900Ft5 900Ft

Készleten

3 900Ft5 900Ft

2019 legelső zsenge, pelyhes rügyeit szedték le ehhez a különleges és ritka fehér teához. Erőteljes, citrusos és nyári mező illatát idéző fehér tea hosszan teázható, mely igazán kellemes és meditatív állapotot kölcsönöz fogyasztójának.

Csupán fél kg-ot sikerült beszereznünk, ebből az értékes teából.

SKU: Baihaoyinzhen-2019 Kategóriák: , , , , , ,
Törlés

Leírás

Bai Hao Yin Zhen  白毫银针 – Silver Needle – Ezüst tű 2019

Cindy családjának rügyteája. A tearügyek érzékenysége miatt csak kézzel szüretelhető, és a szüretre nagyon rövid idő áll rendelkezésre. A 2019-es év igazán jól sikerült, minden a lehető legjobban alakult a teanövények és a teafarmerek számára.

Édes, hosszasan teázható, kellemesen hűsítő tea, hosszú és erőteljes gyümölcsös aromával, lágy citrusossággal. Így 2019 júniusában külön érdekesség a teának a frissesége, mely fehér tea mivolta miatt az érlelés folytán átváltozik, mézes, édes fűszeressé. Aki fehér tea kedvelő, kötelező megkóstolni ezt a ritkaságnak számító fehér rügyteát, mely a fehér teák csúcsát képezi. Koffein tartalma és ereje jelentős.

A Chen család gondozásában álló teakertek Fujian tartomány, Zhenghe területén vannak, a Fozi-hegyen, melyek 800 méter magasságban nőnek.

Bővebben a fehér teákról, azok érlelhetőségéről és a nyári napokon kiváló hűtő hatásukról itt olvashatsz: Nyári hűsítő: Fehér tea

 

További információk

Tömeg N/A
mennyiség

,

Termőhely

Kövess minket!