Népszerű
mogake-shiboridashi-7
mogake-shiboridashi
mogake-shiboridashi-6
mogake-shiboridashi-5
mogake-shiboridashi-4
mogake-shiboridashi-3
mogake-shiboridashi-2

Mogake Shiboridashi

39 000 Ft

Kézzel készült Japán Shiboridashi, melynek mintázatához alga szálakat használtak fel, melyek sótartalma reakcióba lépett az égetés során az agyaggal.

100 ml-es eszköz gyokurok és prémium senchak készítéséhez ajánljuk, mesteri darab.

Elérhetőség: Elfogyott SKU: mogake-shiboridashi Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

Mogake Shiboridashi

Kézzel készült shiboridashi tulajdonképpen a “japánok gaiwanja” nevet is viselhetné. Kialakításának köszönhetően, prémium gyokurok készítéséhez, illetve különleges senchákhoz ajánljuk használatát. Ez az eszköz teljes egészében kézzel készült, világos agyagból korongozott, rajta a készítő pecsétjével. Tokoname régióból érkezett.

Különlegessége, hogy a shiboridashi tetején, oldalán és belsejében kialakított rajzolatokat alga fonalak segítségével érték el, égetés előtt ráhelyezték és a növényben lévő sótartalom reakcióba lépett az agyaggal és csodálatos, lendületes vonalakat rajzolt rá.

Ilyen eszközök készítése komoly jártasságot igényel, ahogyan megtudtuk Nagy-György Ágitól, keramikus barátunktól, aki megannyi matcha csészét (chawan) és japán csészét (yunomi), kiöntőket, tálakat készít részünkre.

Űrtartalma: 100 ml.

Praktikus tanácsok:

Használat előtt öblítsd át forró, tiszta vízzel! Ne használj semmilyen mosószert a tisztításához! A Tokoname kannák fényesek lesznek majd a használatok során, ahogy egyre többet teázol majd velük.

A teát sohase hagyd benne a kannában. Teázás után tisztítsd el szintén tiszta vízzel és hagyd úgy megszáradni, hogy nincs rajta a fedele!

A mázazatlan kerámia eszközök, dedikáltan egy teatípushoz használhatóak. Japán zöld teákhoz ajánljuk, ezt a kannát.

További információk

Származási hely

Tokoname – Aichi prefektúra – Japán

Ez is érdekelhet...