Japán agyagkanna Tokonaméból 230ml

37300 Ft

Tokoname régióból származó kanna, 230 ml-es, kézzel készült, korongozott és vésett, díszített, csodás darab.

Bővebb információt lentebb találtok.

Készleten

Japán Tokoname kanna
Japán agyagkanna Tokonaméból 230ml 37300 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Japán agyagkanna Tokonaméból 230ml

Tokoname kanna minden teatípushoz

Kézműves termék Tokoname régióból, Japánból, 230 ml-es űrtartalmú. Ushirode kyusu-nak nevezik azokat a kannákat, melyeknek “hátul” van a fogójuk, Yokode néven pedig az oldalfüles kyusukat hívják.

Japánban nem a legelterjedtebb forma ez, mely Tajvanon és Kínában hódít a különféle Yixing kannák és Jingge régió híres kannáiban. Japánban az oldalfüles kanna típus terjedt el, melynek nagy szűrője igazán gyors és hatékony szűrést tesz lehetővé a meglehetősen apróra sodort, kényes zöld teáknak. Azonban Japánban is fogyasztanak külföldi oolongokat mint ahogyan mi is, azokhoz pedig megfelelő kannaforma illik.

Íme egy Tokoname régióból származó, kézzel korongozott hagyományosnak mondható kannaforma, nem éppen hagyományosnak mondható kidolgozásban.
Ideális bármilyen teatípushoz, de tényleg.
Mégis azt mondanám, hogy a sütött vagy zöld oolongok, fehér teák vagy vörösök tökéletes párja.

Meleg vízzel öblítsük át az első használat előtt, illetve minden teakészítés alkalmával, hogy előmelegítsük a kannát. Máz nélküli agyagkerámia kanna, melyek megőrzik a bennük készített tea típus tulajdonságait. Érdemes ezért, mindig ugyanazon teatípushoz használni egy mázazatlan agyagkerámia kannát. Például zöld teákhoz, oolong teákhoz, sütött vagy oxidáltabb teákhoz.

Nagyon apró lyukakból áll a kanna finom szűrője, mely szintén agyagból készült. Amennyiben egy-egy kisebb tealevél beleszorulna tisztításkor, érdemes a kanna csőrébe engedni a vízsugarat, ez jellemzően megoldja ezt a kérdést.

Minden teázás alkalmával tisztítsátok ki a kannát, ne hagyjátok benne a teátokat túl hosszú ideig. Mosogatógépbe vagy bármilyen szárító gépbe ne tegyétek és ne is használjatok mosószert a tisztításukhoz.
Ha nagyon zavarna benneteket, hogy egy idő után a tea elszinezi a kanna külsejét, akkor vízben feloldott szódabikarbónás oldattal érdemes áttörölni a kanna külsejét, a belsejét azonban ne piszkáljátok.

Űrtartalma: 230 ml, amely 1-3 személyes teázáshoz ideális.

Akinek például nehézkes a gaiwan használata és jellemzően egy típusú teát fogyaszt, ideális választás lehet bármelyik Tokoname japán kannánk.

Japán teáinkat itt találod.

További információk

Származási hely

Tokoname – Aichi Prefektúra – Japán