Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

Shui jin gui

Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

195Ft

Készleten

195Ft

Összetett, gazdag íz jellemzi, karakteres illattal visszafogott édességgel, gyümölcsösséggel.

Testes ital, amelyet hosszasan lehet teázni, de mivel egy ilyen sütött szikla wulong igen erős hatású is lehet (cha qi) érdemes ezt az élményt másokkal is megosztani és társaságban fogyasztani.

Az “Arany viziteknőc” egyike az ősi wuyi teanövény fajtáknak.

Törlés

Leírás

Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

A szüret ideje: 2017. 05. 05, a termőhely pedig Zhong gu yan钟鼓岩. Négyszer sütött tea ezért karakteresebb és hosszabban eltartható. Teljes egészében természetes körülmények között növekvő teanövényekről, melyek 40-50 év körüliek. Érdemes elrakni belőle és fél évente újra megkóstolni, mert nagyon jól érlelhető.

A Shui Jin Gui a Wuyi-hegy ma is látható 4 ősi teanövénye közül az egyik “nagy fajta”  (Ők azok: Da Hong Pao, Shui Jin Gui, Bai Ji Guan, Tie Luo Han – a ‘Si Da Ming Cong’.)

A teát mint a többi szikla wulongot májusban szüretelik, annak is a közepe táján, amikor már kifejlett leveleket találnak a bokrokon. A szedési standard két levél és egy éppen levéllé kifejlett rügy kombinációban történik, viszont, hogy védjék a teát a feldolgozás során a sodrási fázisban a sérüléstől, plusz egy idősebb levelet is hozzászednek, amely megóvja a többieket a túlzott sérüléstől. Belőle lesz majd a “huang pian” azaz sárga, öreg levél, melyet minden esetben eltávolítanak a kész teából. Ízletes és gazdag teát ad a huang pian is, de kinézete miatt (nem annyira szép a kínaiak szerint), nem fogyasztják szívesen, pontosabban a farmerek isszák meg ezt a teát.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

További információk

Mennyiség

1 gr

Termőhely

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína

Kövess minket!