Soba cha – Pirított hajdina そば茶

2200 Ft

Ez a különleges, apró szemű fajta sokkal magasabb hatóanyag tartalommal bír, igazán édes, süteményes, pirított szinte ennivaló íze van, kiváló frissítő akár hidegen-jegesen, akár melegen fogyasztjuk. Koffein mentes. 100 grammos kiszerelés.

Soba cha – Pirított hajdina そば茶 2200 Ft

Elakadtál, hogyan válassz a teáink közül?

Soba cha – Pirított hajdina そば茶

Japánból származó hajdina az északi, hűvösebb régióból való, itt jellemzően hajdina termesztésből élnek a helyiek.

Mi különleges a pirított hajdina “teában”?
A Soba cha (hajdina “tea”), bár valójában nem tea, mivel nem a Camellia Sinensis növényből származik.
Különleges pörkölt gabonaféle, amely a legtöbb konyhai kamrában megtalálható hajdina unokatestvére.

A hajdina ezen sajátos formáját Kelet-Ázsiában háziasították, és Kínában, Tibetben, Dél-Koreában és Japánban terjedt el leginkább.

Ez a hajdina fajta eltér az általunk megszokottól, először is  a mérete – észrevehető, hogy a szemek kisebbek és nem tartalmaznak olyan vastag héjat. Másodszor pedig igen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Ez a különleges, apró szemű fajta sokkal magasabb hatóanyag tartalommal bír, igazán édes, süteményes, pirított szinte ennivaló íze van, kiváló frissítő akár hidegen-jegesen, akár melegen fogyasztjuk.

Nem tartalmaz koffeint, így a nap bármely szakában fogyasztható.

100 grammos kiszerelés, aromazáró tasakban.


Elkészítéséhez használjunk forrásban lévő vizet. 6 gr hajdinához használjunk 180-200 ml vizet és áztassuk 1 percig. Ez többször is megismételhető, illetve nagyobb adagban is elkészíthető. Rábízom az ízlésetekre, kísérletezni és, és ha rajta felejtitek a vizet sem fog megkeseredni.

További információk

Tömeg 100 g