Matcha bambusz ecset – chasen

chasen

Matcha bambusz ecset – chasen

5 500 Ft

100 szálas bambusz matcha ecset, melyet chasen -nek neveznek.

Kiválóan alkalmas, hogy egyenletesen, csomómentesre  és habosra kavarjuk matcha teánkat.

Elérhetőség: Elfogyott SKU: E013-chasen

Leírás

Matcha bambusz ecset – chasen 100 szálas

Kézzel formázott egy szál bambuszból, amely a porrá őrölt, árnyékolt tea (matcha) habosítására szolgál. Tradicionális japán teakészítő eszköz. Színvilága, kialakítása és formája illeszkedik a japán szabályokhoz és a teaszertartás kiváló segítője. 100 szálból áll. Alkalmas az usucha (híg tea) és a koicha (sűrű, krémszerű tea) elkészítésére is.

Használata: Matcha keverés előtt, áztassuk be a szárakat vízbe egy rövid ideig, hogy a bambusz szálak rugalmasak legyenek és a keverés folyamán ne törjenek szét. Ekkor a chawanba (matcha edény) helyezett, átszitált matchára kis mennyiségű vizet öntünk. Le-fel mozgatjuk az ecsetet, “duplavéket (w)” rajzolunk vele. Nem nyomjuk nagyon erőteljesen a csésze aljához, mert elpattanhatnak a szálak. Gyengéden, mégis határozottan kezeljük az eszközt.

Tisztítása: Használat után, folyó víz alatt kell elöblíteni, ecset szálai között maradt matcha csomócskákat kezünk segítségével távolítsuk el. Matcha ecset tartón hagyjuk teljesen megszáradni és következő használatig azon is tartsuk. Így hosszú ideig szép formájúak maradnak a bambusz szálak. Ne használjatok tisztítószert.

Anyaga: bambusz, mérete pedig 6*11 cm

This post is also available in: English

Ez is érdekelhet...

has been added to your cart:
Checkout