A Teavolution story

Személyesen, hátizsákkal bebarangoltuk Kínát Japánt és Tajvant, hogy az ázsiai teakultúra bölcsőjében ismerkedjünk meg farmerekkel, teafajtákkal, megtanuljuk a tea termesztésének és készítésének fortélyait. Ezért a lehetőségért hátat fordítottunk addigi, csak látszat biztonságot jelentő alkalmazotti életünknek és tartalékainkat felhasználva nekivágtunk. (de tényleg 🙂 )

Mostmár több ezer kóstolás tapasztalatával tarsolyunkban igyekszünk minden évben a legjobb minőségű, adott termőhelyre jellemző, friss teákat Magyarországra hozni és Nektek bemutatni.

A teanövény termesztése és fogyasztása egy olyan évezredes hagyomány, amely a mai napig folyamatosan változik. Ahhoz, hogy mindig értékeset tudjunk mutatni Nektek tearajongóknak vagy teával épp ismerkedőknek, mi rendszeresen tanulunk és utazunk, hogy minden alkalommal valami újat felfedezzük fel vagy épp meglévő ismeretünket mélyítsünk az ázsiai teák különleges világában.

A TEA AHOGYAN MI LÁTJUK

Tapasztaljuk, hogy a tea segítségével egészségesebb és teljesebb életet tudunk élni testben és lélekben. Odafigyelve, a tea elkészítése és fogyasztása közben békére lelhetünk. Megtanulhatjuk, hogy csendes szemlélőként legyünk jelen a pillanatban. Máskor, nehezebb időszakban talán jól jöhet erre emlékeznünk.

A teázást övező több ezer éves kultusz méltán bizonyítja, hogy a tea több, mint egy egészséges ital. Az autentikus teafogyasztás megteremti a bensőséges kapcsolatot és a közös nyelvet az emberek között. Akár erre is használhatjuk! Óvva intünk azonban bárkit is, hogy úgy gondoljon a teázásra mint a Szent Grál -ra amely megoldás minden gondra, bajra, boldogtalanságra. Ezért sokkal többet kell tennünk. A mindennapi küzdelmek során azonban igen jól tud esni egy-egy csésze meleg és illatos tea.

Írt rólunk a We Love Budapest

Itt a cikk! 🙂

Fogadjátok szeretettel!

https://welovebudapest.com/hely/teavolution/

ISMERKEDJ MEG AZ ÁZSIAI TEAKULTÚRÁVAL MAGYARORSZÁGON!

Mit mesél a ‘gaiwan’, a ‘wulong’ vagy a ‘puer’ kifejezés? Nekünk sok mindent. Engedd meg, hogy elmondjuk Neked is!

Minden teánknak külön története van, amelyekhez hozzákapcsolódnak utazásaink során gyűjtött tapasztalataink. Ezeken keresztül tanultuk meg érteni és igazán élvezni az ázsiai teafajtákban rejlő végtelen lehetőséget.

Nyugodt és nyitott környezetet teremtve szeretnénk megosztani Veled, milyen élmények vezettek minket arra, hogy magunk mögött hagyjuk addigi életünket és figyelmünket száz százalékban a teának szenteljük.

Szeretnénk, hogy velünk teázva élményekkel gazdagabban, testben ellazultan, fejben pedig éberebben indulj tovább! Külön ajándék számunkra, ha ez után a találkozás után nyitottabban állsz majd a teafogyasztás kultúrájához… Hiszen van élet a filteren túl!

ÉREZD MAGAD A TÁVOL-KELETEN EGY TEA EREJÉIG!

This post is also available in: Magyar