Wuyi hegyi szikla tea

A sziklás talaj, amely ásványi anyagokban rendkívül gazdag, különböző teanövény variánsoknak ad otthont. A nevük gyakran jellemzi ízvilágukat. A négy fő ősi teanövény fajta (Si Da Ming Cong): Da Hong Pao, Bai Ji Guan, Shui Jin Gui és a Tie Luo Han. További két leghíresebb fajta a Shui Xian és a Rou Gui. Kevesen tudják, hogy a 4+2 ősi Da Hong Pao növények igazából kettő fajtát takarnak. A Bei Dou-t és a Qi Dan-t. A Da Hong Pao egy fantázia, legenda név. Ezeken kívül rengeteg egyéb fajta van Wuyishan környékén, melyekkel folyamatosan kísérleteznek és keresztezik őket.
A Wuyi hegyi teák általában erősen sütöttek. Az igazán értékeseket viszont nem sütik erősen, csupán hosszabb ideig, alacsonyabb hőmérsékleten. Legideálisabb a 2x és 3 x sütött tea, melyeket az évek múlásával újrasütnek, hogy változtassanak ízprofiljukon. Hosszú ideig tárolhatóak és változtatják ízüket. A sütési fokot a termőhely is befolyásolja. Minél jobb egy termőhely, a fekvése minél kiválóbb, annál kevésbé sütik, hogy jól reprezentálja a helyi adottságokat.
Három kategóriába sorolhatóak a wuyi hegyi szikla wulongok (oolongok), ízviláguk szerint. Ásványos-fűszeres, vajas-sült kenyeres és gyümölcsös-virágos ízűek, melyek mindegyikét természetesen a teanövény a terroir és a teakészítő személy együttes összhangja adja.