2007 Smoky Zheng shan xiao zhong

Népszerű
enyhén füstölt zheng shan xiao zhong

2007 Smoky Zheng shan xiao zhong

12 éves érlelt fenyő felett enyhén füstölt vörös tea, a Wuyi-hegyről. Idén (2019) termelőnk büszkén mutatta, hogy mi a véleményünk róla, elrakta érlelni még 2007-ben kíváncsian várva, hogy mi sül ki belőle. Az eredmény igazán kivételes tea, melyből korlátozott mennyiséget kaptunk csak.

Vörös tea rajongóknak emlékezetes pillanatokat hoz majd.

SKU: Smokeyzhengshan2007

Ez a termék hamarosan újra elérhető.

Leírás

2007 Smoky Zheng shan xiao zhong

“You Yen Xiao Zhong”

Fenyőfa parázs felett, enyhén füstölt zheng shan xiao zhong, Wuyi hegyi vörös tea, 2007-ből. Az érlelt, idős tea aromája párosul a lehelletnyi füstölt karakterrel. Citrusos és édes. A füstölés mesterien sikerült, nem nyomja el a teát, csupán körbe öleli, ezzel is kiemelve édességét. A felöntések előrehaladtával kifinomultan kirajzolódik a teafajta gyümölcsössége és citrusossága.

A tea enyhén fenyőgyantás, lágy füstösség és kifejezetten jól érzékelhető édes gyümölcsösség jellemzi. Ritkaságnak számít hiszen 2007-es elkészülte után érlelésre fogták, termelőnk idén mutatta meg nekünk, hogy mit gondolunk róla (2019). Rendkívül különlegesnek találtuk, máshoz nem fogható aromával és erővel, így kértünk belőle, hogy megmutathassuk Nektek.

Megkérdeztük kedves termelőnket, hogy készítenek a mai időkben füstölt zheng shan vörös teát úgy, hogy tilos kivágni fenyőt a térségben. A kínai kormánynak le kell adni az igénylést, hogy mennyi fenyőre van szükség ahhoz, hogy füstölt teát tudjon készíteni a termelő. Miután beérkezett az igény és elbírálták, megkaphatja a termelő a szükséges fenyő alapanyagot. Ez a tea tradíció és kincs, így megfelelő szabályozással, mindig elérhető lesz majd.

További információk

Mennyiség

30 gr, 50 gr

Ez is érdekelhet...

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: