tokoname – 22
tokoname – 29
tokoname – 28
tokoname – 27
tokoname – 26
tokoname – 25
tokoname – 24

Mogake kyusu teakanna 200 ml

31 000 Ft

200 ml-es kanna, bővebb információt lentebb találtok.

Elérhetőség: Készleten SKU: Tokoname-73 Kategóriák: , Címkék: ,
Kosár

Leírás

Mogake kyusu teakanna 200 ml

Kézműves termék Tokoname régióból, Japánból, 200 ml-es űrtartalmú. Különleges mély tengerkék színű kanna, algával égetve. Nagy gondosság és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy a megfelelő algát kiválasszák és előkészítsék a kanna égetéshez és a minta kialakításhoz. Égetés előtt ráhelyeznek többször, alaposan átöblített alga “szálakat” a kanna tetejére, mely teljesen egyedi és igazán fényes mintázatot alakít ki a benne lévő sótartalom miatt. A “sómáz” hatása ez a szaténos-fényes rész a kanna tetején és az oldalán.

A Tokoname agyag mázatlan és ásványi anyagokban gazdag. Tapasztalataink szerint a Tokoname agyag kevésbé porózus, mint a Yixing, és hasonlóan magas hőfokon égetik, mint a  Chaozhou-i agyag kannákat. Így “zártabbak” a pórusok.
Az ilyen típusú kannák simítják a tea ízét, kerekebbé teszik őket.
Ez a kyusu mindenféle teához kiváló. Természetesen a japán zöldek állnak a középpontban, de szinte bármilyen teafajta elkészíthető benne.


Meleg vízzel öblítsük át az első használat előtt, illetve minden teakészítés alkalmával, hogy előmelegítsük a kannát. Máz nélküli agyagkerámia kanna, melyek megőrzik a bennük készített tea típus tulajdonságait. Érdemes ezért, mindig ugyanazon teatípushoz használni egy mázazatlan agyagkerámia kannát. Például zöld teákhoz, oolong teákhoz, sütött vagy oxidáltabb teákhoz.

Nagyon apró lyukakból áll a kanna finom szűrője, mely szintén agyagból készült. Amennyiben egy-egy kisebb tealevél beleszorulna tisztításkor, érdemes a kanna csőrébe engedni a vízsugarat, ez jellemzően megoldja ezt a kérdést.

Minden teázás alkalmával tisztítsátok ki a kannát, ne hagyjátok benne a teátokat túl hosszú ideig. Mosogatógépbe vagy bármilyen szárító gépbe ne tegyétek és ne is használjatok mosószert a tisztításukhoz.
Ha nagyon zavarna benneteket, hogy egy idő után a tea elszinezi a kanna külsejét, akkor vízben feloldott szódabikarbónás oldattal érdemes áttörölni a kanna külsejét, a belsejét azonban ne piszkáljátok.


Űrtartalma: 200 ml, amely 1-3 személyes teázáshoz ideális.

Akinek például nehézkes a gaiwan használata és jellemzően egy típusú teát fogyaszt, ideális választás lehet bármelyik Tokoname japán kannánk.

Japán teáinkat itt találod.

 

További információk

Származási hely

Tokoname – Aichi Prefektúra – Japán

Ez is érdekelhet...