tokoname – 1
tokoname – 6
tokoname – 5
tokoname – 4
tokoname – 3
tokoname – 2

Japán teáskanna 180 ml

24 300 Ft

180 ml-es kanna, bővebb információt lentebb találtok.

Elérhetőség: Készleten SKU: Tokoname-#166 Kategóriák: , Címkék: ,
Kosár

Leírás

Kyusu japán teáskanna 180 ml

Kézműves termék Tokoname régióból, Japánból.

Meleg vízzel öblítsük át az első használat előtt, illetve minden teakészítés alkalmával, hogy előmelegítsük a kannát. Máz nélküli agyagkerámia kanna, melyek megőrzik a bennük készített tea típus tulajdonságait. Érdemes ezért, mindig ugyanazon teatípushoz használni egy mázazatlan agyagkerámia kannát. Például zöld teákhoz, oolong teákhoz, sütött vagy oxidáltabb teákhoz.

Nagyon apró lyukakból áll a kanna finom szűrője, mely szintén agyagból készült. Amennyiben egy-egy kisebb tealevél beleszorulna tisztításkor, érdemes a kanna csőrébe engedni a vízsugarat, ez jellemzően megoldja ezt a kérdést.

Minden teázás alkalmával tisztítsátok ki a kannát, ne hagyjátok benne a teátokat túl hosszú ideig. Mosogatógépbe vagy bármilyen szárító gépbe ne tegyétek és ne is használjatok mosószert a tisztításukhoz.
Ha nagyon zavarna benneteket, hogy egy idő után a tea elszinezi a kanna külsejét, akkor vízben feloldott szódabikarbónás oldattal érdemes áttörölni a kanna külsejét, a belsejét azonban ne piszkáljátok.


Űrtartalma: 180 ml, amely 1-2 személyes japán teázáshoz ideális. Prémium senchákhoz vagy gyokurohoz az ideális, de valójában akár kínai teát is készíthettek benne vagy akár tajvani oolongot, hiszen a kanna formája abszolút lehetővé teszi ezt. Van hely kinyílni a leveleknek, illetve a beépített agyag szűrő is jó szolgálatot tesz.

7,5 cm magas, a kannatest átmérője 8 cm, a nyéllel együtt 12 cm.

Akinek például nehézkes a gaiwan használata és jellemzően egy típusú teát fogyaszt, ideális választás lehet bármelyik Tokoname japán kannánk.

Japán teáinkat itt találod.

 

 

További információk

Méretek 12 × 7.5 cm
Származási hely

Tokoname – Aichi Prefektúra – Japán