IMG_2184
nan-jian-gomba
nan-jian-gomba.-2

Nan Jian tuo 2011

4 070 Ft29 320 Ft

Ez a klasszikus “jin cha” gomba formájúra préselt shu puer, mely teljes egészében organikus termesztésből, Simao régióból, a Wuliang hegyről. A tea 2011-es évből való és ezen a magashegyi körülmények között érlelődött is.
Sűrű, fás és édes tea, melynek gyönyörű mély barnás-bordó színe van. Gazdag, datolyás jellegű, nem intenzíven fűszeres, annál testesebb.


1 tuo: 250 gr – Bővebben a teáról lentebb olvashatsz.

Törlés
Kosár

Leírás

Nan Jian Tuo 2011

Ez a klasszikus “jin cha” gomba formájúra préselt shu puer, mely teljes egészében organikus termesztésből, Simao régióból, a Wuliang hegyről. A tea 2011-es évből való, termőhelyén érlelődött mostanáig.

Sűrű, fás és édes tea, melynek gyönyörű mély barnás-bordó színe van. Gazdag, datolyás jellegű, nem intenzíven fűszeres, annál testesebb, elegánsabb fajta.


1 tuo: 250 gr

A shu puer ideális választás a kávé kiváltására, emésztést támogatónak, vagy bármire. A fermentált mivolta miatt igazán kíméletes a gyomor számára és kimagasló élénkítő.

Az őszi idő beköszöntével, amikor is hűvösebbek a reggelek, szívet melengetően jó vele kezdeni a napot.


További shu puer teáinkat itt találod.

A puer teáról írt átfogó cikkünket pedig itt tudod elolvasni.

Shu puer tea elkészítéséhez forrásban lévő vizet használunk. 7 gr tealevelet használjunk 150-200 ml vízhez. Gyors ébresztő után a tea nagyon sokszor leönthető, a felöntések előre haladtával az áztatási időt is emelni szükséges. Amikor már teljesen elgyengült a tea, öntsünk rá még egy jó forró öntést és hagyjuk 5-10 percig ázni. Igazán finom lesz majd, meglátjátok 🙂

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

1 egész korong – 250 gr, 100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Wu Liang shan – Yunnan – Kína

Ez is érdekelhet...